Tallers i assessorament per a alumnes

Es proposen diversos tallers de recerca, de 2 hores de durada, per dur a terme al llarg del curs amb cada grup-classe. A m茅s, durant la realitzaci贸 del treball, l’alumnat pot participar en trobades d’assessorament per internet que reforcen la tutoria. Es tracta d’una orientaci贸 personalitzada per a alumnes que volen explorar l鈥檌mpacte del seu tema de recerca en l鈥橝genda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. L’assessorament es coordina amb el professorat tutor dels treballs mitjan莽ant informes de les orientacions proporcionades聽a l鈥檈studiant.

Gener-febrer 2023.

Taller de presentaci贸: Recerca per a la sostenibilitat i els drets humans.

Aquest primer taller serveix per a la presentaci贸 a l’alumnat del projecte, alhora que es reforcen objectius d鈥檃prenentatge del Treball de recerca:

 • Comprendre les etapes de la investigaci贸 i la import脿ncia de delimitar-ne l鈥檕bjectiu.
 • Presentar la recerca com a activitat orientada a generar nous coneixements per a la millora de les condicions de vida.
 • Valorar la relaci贸 dels propis interessos de recerca amb els reptes globals de sostenibilitat i drets humans.

Durant el taller es presentaran algunes propostes de recerca vinculades als ODS.

Febrer-mar莽 2023.

Taller de fonts d鈥檌nformaci贸 a la biblioteca municipal.

D鈥檃cord amb la biblioteca municipal, es proposa una sortida-taller a aquest equipament, amb els objectius seg眉ents:

 • Posar en valor la biblioteca com a servei cultural de proximitat per resoldre el marc te貌ric dels treballs.
 • Desenvolupar criteris de selecci贸 de les fonts d鈥檌nformaci贸, aix铆 com la necessitat de les citacions i refer猫ncies bibliogr脿fiques per a la validesa del marc te貌ric.
 • Promoure una lectura cr铆tica de les fonts d鈥檌nformaci贸, a partir del seu reconeixement com a agents socials, amb posicions i interessos dins l鈥檈structura social.
 • Comprendre Google com a empresa amb finalitat de lucre i les estrat猫gies d鈥櫭簊 del seu cercador per accedir a fonts d鈥檌nformaci贸 v脿lides en un treball acad猫mic.

Abril-maig 2023.

Taller de p貌sters de projecte.

Entre abril i maig, s鈥檕fereix un taller de confecci贸 de p貌sters de projecte, amb un doble objectiu:

 • Promoure la participaci贸 personal i la col路laboraci贸 grupal en la revisi贸 i millora del disseny de les recerques en base a criteris de coher猫ncia, pertin猫ncia i validesa (avaluaci贸 formativa).
 • Posar en relaci贸 les q眉estions de recerca d’alumnes diversos per desenvolupar una mirada interdisciplin脿ria, sist猫mica i complexa sobre les realitats investigades i els principis 猫tics de sostenibilitat i drets humans.

La din脿mica d’aquest taller inclou la confecci贸 d’un mural amb els p貌sters de l’alumnat, que es mostrar脿 en algun espai de tr脿nsit del centre, de manera que, posteriorment, alumnes d’altres cursos puguin apropar-se a la relaci贸 d’aquests interessos juvenils amb els reptes globals de sostenibilitat i drets humans.

Setembre-octubre 2023.

Taller Comunicar la recerca: P貌sters de resultats.

Finalment, a inicis de 2n curs (2023-24), l’alumnat participar脿 en el taller “Comunicar la recerca: P貌sters de resultats”, just en comen莽ar 2n de batxillerat, amb els objectius seg眉ents:

 • Identificar l鈥檈stat del treball i les metes personals per a l鈥檕rganitzaci贸 del temps restant.
 • Comprendre la sostenibilitat i les dimensions de protecci贸 de drets humans com a punt de refer猫ncia per a la interpretaci贸 de resultats des d’una perspectiva interseccional.

Amb el suport de:

Diputaci贸 de Barcelona
Aquesta activitat s鈥檈mmarca en el projecte 鈥Vers un batxillerat de recerca compromesa鈥. El contingut del projecte 茅s responsabilitat exclusiva de la Fundaci贸 Solidaritat UB i no reflecteix necess脿riament l鈥檕pini贸 de la Diputaci贸 de Barcelona.

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework