Biblioteques vers un batxillerat de recerca compromesa

Formació per internet adreçada a personal de biblioteques

Dilluns 12, 19 i 26 de juny de 2023, de 15:30 a 17:30h

Inscripció (gratuïta). Informa-te’n. 

El batxillerat ha de contribuir a desenvolupar les capacitats que permetin a l’alumnat exercir la ciutadania democràtica, des d’una perspectiva global. En aquest sentit, el Treball de recerca pot contribuir a consolidar competències clau per a l’exercici d’una ciutadania crítica i transformadora davant els reptes globals de sostenibilitat i drets humans. En aquesta formació, explorarem vies de col·laboració entre les biblioteques públiques i els instituts de batxillerat per reforçar aquests objectius formatius i per apropar a l’alumnat aquest servei pel dret a l’educació, la cultura i la informació. L’activitat s’adreça a personal de biblioteques públiques de la demarcació de Barcelona i es desenvolupa íntegrament per internet (Zoom).

Objectius:

  • Promoure la coordinació de les accions i serveis bibliotecaris amb la programació i objectius formatius del Treball de recerca de batxillerat.
  • Reforçar l’aliança d’instituts i biblioteques públiques per a la divulgació crítica de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible i les alternatives de transformació local i global.

Sessions:

12 de juny. Treball de recerca de batxillerat: objectius formatius, programació dels centres i serveis bibliotecaris.

19 de juny. Tractament crític de les fonts d’informació: agents, posicions, interessos.

26 de juny. La biblioteca, part de la comunitat de recerca compromesa.

Requisits de certificació:

Assistència a un mínim de 5 hores.

Més informació: recercapau@ub.edu

Organitzen:

Amb el suport de:

Diputació de Barcelona
Aquesta activitat s’emmarca en el projecte ‘Vers un batxillerat de recerca compromesa‘. El contingut del projecte és responsabilitat exclusiva de la Fundació Solidaritat UB i no reflecteix necessàriament l’opinió de la Diputació de Barcelona.

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework