Batxillerat de recerca compromesa: de l’objectiu al marc te貌ric

Taller gratu茂t en l铆nia per a professorat de batxillerat

Dijous 18 i 25 de gener de 2024, de 17 a 19 hores

8 hores certificades (4 de sincr貌niques i 4 de treball complementari)

INSCRIPCI脫

La recerca de batxillerat permet transferir les compet猫ncies i sabers de mat猫ria a l鈥檈xercici de la ciutadania global. La vinculaci贸 de les recerques amb els reptes globals de sostenibilitat i drets humans facilita la concreci贸 d鈥檕bjectius viables d鈥檌nvestigaci贸, aix铆 com la identificaci贸 de fonts d鈥檌nformaci贸 per a la recerca a l鈥檃bast de l鈥檃lumnat.

En aquesta formaci贸, posarem en pr脿ctica algunes activitats d鈥檃prenentatge basades en la comunicaci贸 entre estudiants que mobilitzen compet猫ncies espec铆fiques de Lleng眉es i ajuden a resoldre les etapes inicials de la recerca: de la concreci贸 de l鈥檕bjectiu a la confecci贸 del marc te貌ric.

OBJECTIUS

  • Proporcionar recursos pr脿ctics per a la programaci贸 d鈥檃ctivitats grupals d鈥檃prenentatge en les etapes inicials de la recerca.
  • Desenvolupar criteris d鈥檃valuaci贸 formativa de la recerca, des de principis 猫tics de sostenibilitat i drets humans.

CONTINGUTS

  1. Concreci贸 d鈥objectius de recerca a l鈥檃bast de l鈥檃lumnat.
  2. Estrat猫gies de cerca d鈥檌nformaci贸 coherent, v脿lida i pertinent.
  3. Tractament cr铆tic de la informaci贸 com exercici de ciutadania global.
  4. Recursos d鈥avaluaci贸 formativa per a la millora del treball i l鈥檃prenentatge.
  5. Les biblioteques p煤bliques, aliades de la recerca de batxillerat.

METODOLOGIA

Es basar脿 en activitats d鈥檃prenentatge col路laboratiu i avaluaci贸 formativa que poden desenvolupar-se amb els grups de batxillerat. Les sessions es complementen amb un treball pr脿ctic que s鈥檌nicia i es comparteix entre sessions per a la seva revisi贸 i millora.

FORMADORA

Nuria Gonz谩lez (Fundaci贸 Solidaritat UB).

REQUISITS DE CERTIFICACI脫

Assist猫ncia a un m铆nim del 80% de les hores sincr貌niques i lliurament satisfactori del treball complementari (data l铆mit de lliurament: 5 de febrer de 2024).

M茅s informaci贸: recercapau@ub.edu | idp.cursos@ub.edu

Inscripci贸 oberta fins al 15 de gener de 2024 a trav茅s d’aquest formulari.聽

Organitzen:

Les activitats organitzades per l鈥橧DP-ICE tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formaci贸 permanent del Departament d鈥橢ducaci贸. Els certificats d鈥檃quests cursos s鈥檌ncorporen directament a l鈥檈xpedient de formaci贸 del professor/a (XTEC) i es poden utilitzar com a acreditaci贸 per participar en els diferents concursos o convocat貌ries del Departament d鈥橢ducaci贸 de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indiqui cada convocat貌ria.

Per iniciar aquesta activitat cal que hi hagi un nombre m铆nim de persones inscrites.

Amb el suport de:

Diputaci贸 de Barcelona
La formaci贸 s鈥檈mmarca en el projecte ‘Vers un batxillerat de recerca compromesa‘. El contingut del projecte 茅s responsabilitat exclusiva de la Fundaci贸 Solidaritat UB i no reflecteix necess脿riament l鈥檕pini贸 de la Diputaci贸 de Barcelona.
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework