Proposta per a Cicle Inicial de Prim脿ria

Ingredients per a fer un conte did脿ctic d’abans i d’ara

L’aigua ha estat, molt sovint, motiu d’inspiraci贸, de deixar anar la imaginaci贸 i crear personatges fant脿stica i entorns inversemblants. Fem que l’alumnat es submergeixi en la realitat del seu entorn i deixi anar la seva imaginaci贸.

Descripci贸DesenvolupamentM茅s recursosTemporitzaci贸
Es tracta d’elaborar un conte on, a partir dels coneixements reals sobre l’aigua del nostre entorn, se li doni vida a un o m茅s personatges fant脿stics que tradicionalment se’ls ha relacionat amb l’aigua i es desenvolupi el relat al voltant d’un incident versemblant en l’estat actual de l’aigua.

Pot ser interessant tenir present el que es vagin expressant sentiments, experi猫ncies i desitjos amb la intenci贸 de despertar les emocions dels lectors.

Es faran grups per crear “experts” en els possibles aspectes a tractar. La meitat dels grups triaran algun element fant脿stic a investigar:

I l’altra meitat de grups triaran elements reals:

Despr茅s es formaran grups amb participants “experts” en elements fant脿stics i en elements reals per, tots junts, fer volar la imaginaci贸!

Es preveuen quatre sessions.

Altres propostes amb contes:

  • El soldadet de plom.聽Aquest conte ens pot anar b茅 per parlar del curs de l’aigua dins d’una poblaci贸 (clavegueram, l’entrada i sortida d’aigua a la llar). Tamb茅 podem imaginar tot el que el peix s’hagu茅s pogut menjar i evidenciar la cura que cal tenir amb el que tirem a l’aig眉era o al water.
  • Els聽quatre聽dracs.聽Aquest conte ens pot anar b茅 per parlar de la import脿ncia de l’aigua i de com la seva sobreexplotaci贸 fa que no sigui un recurs renovable i cal tenir-ne cura.聽Tamb茅 podem parlar de la relaci贸 entre l’explicaci贸 que es fa en el conte de com neixen els rius i la realitat (cicle de l’aigua).聽Enlla莽os relacionats:
Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework