Proposta per a Cicle Superior de Prim脿ria

Evoluci贸 cultural al voltant de l’aigua

Es tracta de con猫ixer la pr貌pia evoluci贸 paral路lelament amb la d’altres cultures tot identificant punts en com煤, arrels, reaccions i solucions davant d’un mateix fet,… i descobrir que els trets culturals, sovint, s贸n diferents matisos alhora de resoldre els mateixos problemes.

Descripci贸DesenvolupamentTemporitzaci贸
L’activitat consisteix en arribar a fer una s猫rie de cartells amb diferent informaci贸 que, despr茅s del treball fet a classe, els hi sembli curiosa. Possibles encap莽alaments: Sabies que…? Saps per qu猫…? Saps d’on ve…?

En una primera sessi贸 organitzem grups i expliquem que cada grup treballar脿 un dels seg眉ents aspectes sobre l’aigua: mitologia i llegendes, rituals, costums i simbologia i evoluci贸 de la cambra de bany. Per a la propera sessi贸 cal que portin informaci贸 sobre el tema que han de treballar (una explicaci贸 dels pares o avis, una imatge, un text, un conte, etc.)

El treball en grup consistir脿 en intercanviar informaci贸, decidir qu猫 comunicaran, sota quina introducci贸 (sabies que…?, saps per qu猫…?…) i realitzar les comunicacions.

Tamb茅 es poden plantejar exercicis que hagin de resoldre de forma individual i un cop acabats, els components dels diferents grups, en qualitat “d’experts”, explicaran a tot el grup classe les respostes adequades.

Exercicis:

  • Relacionar diferents imatges (bateig, inundaci贸,…) amb purificaci贸, fertilitat, tranquil路litat, harmonia, desesperaci贸,…
  • Relacionar diferents imatges (mar, riu, font, pluja, remolins, aigua termal, llac) amb : nimfes, sirenes, fades, dracs, deus…
  • Situar diferents imatges en el temps identificant el consum d’aigua amb el desenvolupament: palangana i gerra, banyera amb potes, banys 脿rabs, dutxa, etc.

Per sintetitzar el que s’ha estat treballant i aprenent, es buscar脿, entre tots, un t铆tol que expliqui la feina realitzada (podria ser semblant al t铆tol que anuncia l’activitat: evoluci贸 cultural al voltant de l’aigua) i que servir脿 per enunciar l’exposici贸 de comunicacions.

Recursos:

Mitologia i llegendes

Es preveuen quatre sessions
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework