Proposta per a Cicle Superior de Prim脿ria

Evoluci贸 cultural al voltant de l’aigua

Es tracta de con猫ixer la pr貌pia evoluci贸 paral路lelament amb la d’altres cultures tot identificant punts en com煤, arrels, reaccions i solucions davant d’un mateix fet,… i descobrir que els trets culturals, sovint, s贸n diferents matisos alhora de resoldre els mateixos problemes.

Descripci贸DesenvolupamentTemporitzaci贸
L’activitat consisteix en arribar a fer una s猫rie de cartells amb diferent informaci贸 que, despr茅s del treball fet a classe, els hi sembli curiosa. Possibles encap莽alaments: Sabies que…? Saps per qu猫…? Saps d’on ve…?

En una primera sessi贸 organitzem grups i expliquem que cada grup treballar脿 un dels seg眉ents aspectes sobre l’aigua: mitologia i llegendes, rituals, costums i simbologia i evoluci贸 de la cambra de bany. Per a la propera sessi贸 cal que portin informaci贸 sobre el tema que han de treballar (una explicaci贸 dels pares o avis, una imatge, un text, un conte, etc.)

El treball en grup consistir脿 en intercanviar informaci贸, decidir qu猫 comunicaran, sota quina introducci贸 (sabies que…?, saps per qu猫…?…) i realitzar les comunicacions.

Tamb茅 es poden plantejar exercicis que hagin de resoldre de forma individual i un cop acabats, els components dels diferents grups, en qualitat “d’experts”, explicaran a tot el grup classe les respostes adequades.

Exercicis:

  • Relacionar diferents imatges (bateig, inundaci贸,…) amb purificaci贸, fertilitat, tranquil路litat, harmonia, desesperaci贸,…
  • Relacionar diferents imatges (mar, riu, font, pluja, remolins, aigua termal, llac) amb : nimfes, sirenes, fades, dracs, deus…
  • Situar diferents imatges en el temps identificant el consum d’aigua amb el desenvolupament: palangana i gerra, banyera amb potes, banys 脿rabs, dutxa, etc.

Per sintetitzar el que s’ha estat treballant i aprenent, es buscar脿, entre tots, un t铆tol que expliqui la feina realitzada (podria ser semblant al t铆tol que anuncia l’activitat: evoluci贸 cultural al voltant de l’aigua) i que servir脿 per enunciar l’exposici贸 de comunicacions.

Recursos:

Mitologia i llegendes

Es preveuen quatre sessions
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework