Proposta per a Secund脿ria

El com es viu la pres猫ncia de l’aigua 茅s un fet cultural

Descripci贸DesenvolupamentTreball individualTreball en grupPer acabar
A partir de cinc possibles visions sobre l’aigua, es proposa descobrir els valors que hi ha darrera de cadascuna d’elles i que justifiquen la seva defensa. L’activitat Pret茅n crear una situaci贸 on l’alumnat pugui con猫ixer el que individualment pensa sobre el tema i a m茅s, que la reflexi贸 amb els altres, i la construcci贸 d’una visi贸 comuna, li permeti reestructurar la pr貌pia.

A la classe fem 5 grups i es donen a con猫ixer les 5 visions que es treballaran.

Cada grup es responsabilitza de fer un mural on s’expliqui amb imatges i text el que, per a ells, vol dir la frase que hauran de defensar i exposar.

Pot anar b茅 dir que a casa busquin informaci贸 per compartir amb els companys de grup.

Veureu que cada visi贸 va acompanyada d’un o m茅s enlla莽os amb la finalitat de contribuir en la cerca d’informaci贸 que ajudi a entendre cada una de les diferents visions.

S’elaboren els diferents murals i cada grup l’exposa a la resta de la classe.

Es facilita el quadreDos tipus d’enfoc sobre l’aigua“. Es formen 5 nous grups on coincideixin components dels diferents grups inicials amb la tasca de llegir i entendre el contingut del quadre. Se’ls hi pot facilitar la feina tenint obertes les p脿gines de la Viquip猫dia.

Es proporciona l’exercici que es proposa en el quadre i el resolen. Un cop resolt, pensen quina de les dues visions internacionals encaixaria m茅s amb la visi贸 que ells han treballat i exposat.
Es tornen a fer els 5 grups inicials i es comparteix la feina que han realitzat individualment i acorden a quin dels dos enfocs internacionals correspondria la visi贸 de l’aigua que han treballat inicialment.
聽Es posa en com煤 i es decideix com expressar-ho en el mural. Es pensa, en gran grup, les conclusions que volen comunicar i com ho faran. El resultat final es pot comunicar a la revista de l’escola, a la web del centre, a l’AMPA, a altres cicles, etc

M茅s recursos recomenats:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework