Proposta per a Secundària

El com es viu la presència de l’aigua és un fet cultural

DescripcióDesenvolupamentTreball individualTreball en grupPer acabar
A partir de cinc possibles visions sobre l’aigua, es proposa descobrir els valors que hi ha darrera de cadascuna d’elles i que justifiquen la seva defensa. L’activitat Pretén crear una situació on l’alumnat pugui conèixer el que individualment pensa sobre el tema i a més, que la reflexió amb els altres, i la construcció d’una visió comuna, li permeti reestructurar la pròpia.

A la classe fem 5 grups i es donen a conèixer les 5 visions que es treballaran.

Cada grup es responsabilitza de fer un mural on s’expliqui amb imatges i text el que, per a ells, vol dir la frase que hauran de defensar i exposar.

Pot anar bé dir que a casa busquin informació per compartir amb els companys de grup.

Veureu que cada visió va acompanyada d’un o més enllaços amb la finalitat de contribuir en la cerca d’informació que ajudi a entendre cada una de les diferents visions.

S’elaboren els diferents murals i cada grup l’exposa a la resta de la classe.

Es facilita el quadreDos tipus d’enfoc sobre l’aigua“. Es formen 5 nous grups on coincideixin components dels diferents grups inicials amb la tasca de llegir i entendre el contingut del quadre. Se’ls hi pot facilitar la feina tenint obertes les pàgines de la Viquipèdia.

Es proporciona l’exercici que es proposa en el quadre i el resolen. Un cop resolt, pensen quina de les dues visions internacionals encaixaria més amb la visió que ells han treballat i exposat.
Es tornen a fer els 5 grups inicials i es comparteix la feina que han realitzat individualment i acorden a quin dels dos enfocs internacionals correspondria la visió de l’aigua que han treballat inicialment.
 Es posa en comú i es decideix com expressar-ho en el mural. Es pensa, en gran grup, les conclusions que volen comunicar i com ho faran. El resultat final es pot comunicar a la revista de l’escola, a la web del centre, a l’AMPA, a altres cicles, etc

Més recursos recomenats:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework