Proposta per a Infantil

Proposta per a P3

Cal pensar quelcom positiu que ens aporten els dies de pluja, com per exemple, que no cal gastar aigua per regar les plantes. Alegrem-nos i revisem si ho tenim prou present i qu猫 podem fer per millorar: treure les plantes que tenim a dins en el moment que plou, tocar la terra per saber si a la nit ha plogut, preguntar cada quants dies 茅s necessari que es reguin les plantes que tenim, regar-les el necessari, no m茅s,鈥 Per recordar-ho pensem un s铆mbol per afegir en el calendari del temps, per exemple, una regadora amb una X a sobre i el posarem els dies que plou o que sabem que ha plogut a la nit.

Proposta per a P4

Cal pensar en tots els aspectes positius de la pluja: es reguen els boscos, es netegen les ciutats, creixen els rius, els llacs鈥

Despr茅s traiem revistes i, en grup, busquem fotografies que ens recordin tot el que hem estat parlant, ho retallem i col路loquem en una capsa i pensem un s铆mbol que ens identifiqui el que hi ha dins, per exemple: una gota d鈥檃igua que riu. Es dibuixa i s鈥檈nganxa.

Tot aquest material el podem utilitzar en el calendari del temps: si tenim pl脿stics amb n煤vols i pl脿stics amb pluja dibuixada per quan plou, a partir d鈥檃ra, a sota dels n煤vols i la pluja (que s贸n transparents), el dia que plou, hi posarem una fotografia de la capsa que podr脿 triar l鈥檈ncarregat o encarregada del temps, de manera que ens recordi lo b茅 que va que plogui.

Despr茅s pensem en nosaltres, Necessitem l鈥檃igua? Per qu猫? Com la utilitzem? Podem millorar? Com? Per exemple, podem decidir que l鈥檃igua que sobra de les gerres de l鈥檋ora de dinar l鈥檃boquem a la regadora de la classe i es crea un nou c脿rrec.

Proposta per a P5

Cal pensar en tots els aspectes positius de la pluja: es reguen els boscos, es netegen les ciutats, creixen els rius, els llacs, les fonts鈥, per貌, d鈥檕n surt l鈥檃igua de les fonts? T茅 a veure amb la pluja? i per explicar-ho podem fer un petit experiment, tots junts, que despr茅s pot esdevenir un rac贸 de joc. L鈥檈xperiment consisteix en comprovar que hi ha materials que filtren l鈥檃igua, permeables i materials que no la filtren, impermeables, i els anem classificant. Busquem al nostre entorn com i en qu猫 utilitzem uns o altres materials i preparem tamb茅 dos espais per classificar objectes o fotografies. Finalment, entre tots, pensem i decidim un nom per el nou rac贸.

Despr茅s pensem en nosaltres: necessitem l鈥檃igua? Per qu猫? Com la utilitzem? Podem millorar? Com? Per exemple, podem decidir que l鈥檃igua que sobra de les gerres de l鈥檋ora de dinar l鈥檃boquem a la regadora de la classe i es crea un nou c脿rrec.

Can莽ons:

  • Plou i fa sol
  • A la vora de la mar
  • Can莽ons per als infants: Puff el drac m脿gic, Ara plou, ara neva; Pastoret d鈥檕n vens? Si vols aigua ven fresca, Les nenes maques, Xip, xap.

Recursos:

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework