Avaluaci贸

Per a l’avaluaci贸 per part del professorat, proposem l’avaluaci贸 espec铆fica de cada alumne/a a partir de la graella imprimible que trobar脿 a continuaci贸 i que ens proporciona elements per optimitzar la pr脿ctica educativa de cara a futures intervencions.

En la graella, els criteris d’avaluaci贸 s’organitzen per compet猫ncies, ja que aquestes s’han de desenvolupar de forma continuada al llarg de l’educaci贸 obligat貌ria. L’avaluaci贸 que es proposa, contribueix a identificar els objectius d’aprenentatge en qu猫 cal fer m茅s incid猫ncia o refor莽ar-ne l’aprenentatge en cada moment.

Si es considera necessari, es pot reduir el temps d’avaluaci贸 reduint el nombre de criteris de la graella, prioritzant aquells que m茅s s’identifiquen amb els objectius espec铆fics pels quals l’activitat ha estat desenvolupada en el grup.

Una avaluaci贸 continuada permetr脿 valorar l’aprenentatge i evoluci贸 del proc茅s de les actituds i conductes expressades a nivell individual i grupal, la m茅s interessant. Un instrument molt 煤til ser脿 l’observaci贸 directa.

Tamb茅 facilitem una Graella d’autoavaluaci贸

En aquesta, el color de la cel路la assenyala la compet猫ncia a la que correspon cada criteri: violeta (compet猫ncia comunicativa), taronja (compet猫ncia social i ciutadana), verda (autonomia i iniciativa personal), groga (art铆stica i cultural) i blava (aprendre a aprendre).

Les opcions de resposta en cada criteri s贸n “S铆”, “No” i “De vegades”. L’alumnat ha d’intentar evitar aquesta 煤ltima resposta i fer un esfor莽 per valorar si en general est脿 d’acord (S铆) o en desacord (No) amb l’enunciat.

Cal indicar-los que l’autoavaluaci贸 s’adre莽a 煤nicament a que siguin conscients del seu propi proc茅s d’aprenentatge, dels seus aven莽os i dificultats, i que els seus resultats no es tradueixen en cap qualificaci贸 per part del professorat.

Des d’aquesta premissa, un cop l’hagin completat poden obtenir una puntuaci贸 orientativa sobre el seu grau d’aprenentatge actual, si sumen 1 punt per a cada resposta “No”, 2 punts per a cada resposta “De vegades” i 3 punts per a cada resposta “S铆”. L’貌ptim seria que haguessin arribat als 50 punts.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework