Competències

La proposta integra aprenentatges sobre l’espai geogràfic mundial, els moviments migratoris i la globalització, des d’una perspectiva històrica, utilitzant itineraris de vida familiars com a font d’informació i establint relacions entre ells com a dinàmica principal d’aprenentatge.

Té relació amb diferents àrees i molt especialment amb dues:

Així, des d’un sentiment d’identitat compartida, permet avançar en el desenvolupament de la competència social i ciutadana.

Pot integrar diferents aprenentatges depenent de les característiques que tinguin els itineraris de vida de l’alumnat, possibilitant fer més incidència en uns o altres.

Amb l’elaboració o tria de símbols, s’entra en l’àrea d’Educació artística Visual i Plàstica ja que aquesta activitat requereix treballar les possibilitats d’identificació que poden suggerir determinades imatges i l’apreciació de la influència de l’experiència cultural de cadascú en la reacció davant d’una mateixa imatge.

En l’activitat final de relació i interpretació de dades, i exposició de conclusions, es posen en joc el llenguatge matemàtic i la parla.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework