Continguts: Educaci贸 per a la ciutadania i drets humans

En relaci贸 a aquest 脿rea, l’activitat pot refor莽ar el desenvolupament de qualsevol dels seus blocs de continguts ja que la percepci贸 de l’emigraci贸 com a fenomen com煤 als diferents pobles al llarg de la nostra hist貌ria pot contribuir al desenvolupament dels valors de respecte, solidaritat, just铆cia i igualtat.

  • Identitat i autonomia:

Identificaci贸 de trets d’identitat i dels interessos personals i dels altres.

  • Conviv猫ncia i valors c铆vics:

Valoraci贸 i aplicaci贸 del di脿leg i la mediaci贸 com a instruments per resoldre els problemes de conviv猫ncia i els conflictes d’interessos en les relacions interpersonals.

  Desenvolupament de la capacitat d’expressi贸 d’opinions i judicis de forma assertiva.
  Identificaci贸 i desenvolupament de sentiments favorables als valors c铆vics de la societat democr脿tica (respecte, toler脿ncia, participaci贸, solidaritat, conviv猫ncia, comprom铆s, just铆cia, igualtat, llibertat).
  • Pertinen莽a i ciutadania:

Identificaci贸 i rebuig de les causes que provoquen situacions de marginaci贸, discriminaci贸 i injust铆cia social en l’entorn local i en el m贸n.

  Manifestaci贸 d’actituds de cooperaci贸 i solidaritat davant els problemes i les necessitats dels altres.
  Valoraci贸 de la capacitat per adaptar-se a una realitat en constant evoluci贸, per mitj脿 d’actituds flexibles i obertes.
  Valoraci贸 de la disponibilitat per trobar solucions als problemes i intentar millorar la realitat.

Pel que fa als criteris d’avaluaci贸, l鈥檃ctivitat permet identificar i rebutjar determinades causes que provoquen situacions de marginaci贸, discriminaci贸, injust铆cia social i violaci贸 dels drets humans. Tamb茅 est脿 encaminada a facilitar l鈥檈mpatia amb els company, valorar la diversitat social, cultural i de g猫nere i identificar situacions de desigualtat d鈥檕portunitats. Finalment, s’incideix en el llenguatge com a factor potencial de discriminaci贸.
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework