Opinions de posicionament

Solidaridad con Dinamarca

José Ignacio Torreblanca РDepartament de Ciència Política de la UNED. 07-02-2006- El País.

“He tingut el privilegi de viure a Dinamarca, estudiar el seu idioma i con√®ixer la seva gent. √Čs dif√≠cil pensar que hi pugui haver gent m√©s solid√†ria, tolerant i respectuosa amb els altres”.

El nou desafiament danès

Mauricio Bernal. Copenhague – Enviat especial. 14-02-2006 – El Peri√≥dico (cal fer registre gratu√Įt)

Els experts temen que la crisi de les vinyetes a√Įlli i radicalitzi els mahometans de Dinamarca. Recorden que l’11-M i el 7-J es van forjar en comunitats locals.

¬ŅAcepta acaso Europa que se cuestione el Holocausto?

Entrevista a Ekrima Al Sabri, gran Mufti de Jerusalem, imam i jatib de les mesquites d’Al Quds. 07-02-2006- Webislam

Debate de civilizaciones

Arabistes, sociòlegs, polítics i ONG es pronuncien sobre la publicació de les vinyetes de Mahoma. 07-02-2006- El País

¬ŅDe d√≥nde saca Occidente su arrogancia?

Entrevista a G√ľnter Grass, premi Nobel de literatura del 1999. 09-02-2006- El Pa√≠s.

Caricaturistas solidarios con el Islam

Julio Godoy recull un seguit de declaracions de dibuixants, periodistes, advocats,… que es manifesten en contra de la publicaci√≥ de les vinyetes i recorden que la llibertat de premsa a Europa no √©s un dret absolut. 09- 02-2006- Webislam

Dinamarca no invadió Alemania

Soledad Gallego-Díaz. 10-02-2006- El País.

“La lluita entre all√≤ sagrat i all√≤ prof√† ha costat a Occident segles d’esfor√ß i aquells que parlen en nom de la nostra cultura haurien de respectar als individus i als grups que al llarg de la nostra hist√≤ria han lluitat i patit perqu√® se’ls reconegu√©s el dret, justament, a negar all√≤ sagrat, criticar les religions i, fins i tot,¬†riure-se’n”.

No es tan sencillo (al¬∑lusi√≥ a l’article¬†de Soledad Gallego-D√≠az)

Javier Pérez Royo 11-02-2006- El País

“Qu√® √©s m√©s greu, dir que l’islam √©s constitutivament terrorista, perqu√® aix√≤ √©s el que suposa la caricatura de Mahora, o les refer√®ncies a l’√®xtasi de Santa Teresa o a la major o menor contund√®ncia de Joan Pau II sobre l'”Holocaust”? I no obstant aix√≤, les autoritats p√ļbliques i judicials de dos pa√Įsos tan poc sospitosos, com el Regne Unit de la Gran Bretanya i Fran√ßa, no han dubtat a fer prevaldre la protecci√≥ dels sentiments religiosos cristians sobre la llibertat d’expressi√≥”.

Fan√°ticos sin fronteras

Fernando Savater es catedràtic de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid. 11-02-2006- El País

“Per√≤ el que m’estranya, el que no he llegit ni sentit dir a ning√ļ encara que es trobi impl√≠cit en bastants comentaris, √©s que all√≤ amena√ßat a les nostres democr√†cies no √©s nom√©s ni al meu parer principalment la llibertat d’expressi√≥. No, el que ens estem jugant √©s precisament la llibertat religiosa”.

Especialistas debaten en Sevilla sobre los límites a la libertad de expresión

La taula rodona analitza el que ha ocorregut amb les caricatures de Mahoma. El president de la Junta Isl√†mica, Mansur Escudero; el redactor en cap del diari marroqu√≠ TelQuel Driss Ksikes; el te√≤leg¬†Juan Jos√© Tamayo, i el periodista i escriptor Juan Jos√© T√©llez debaten al voltant del t√≠tol de la taula rodona: “Hi ha l√≠mits¬†per a la llibertat d’expressi√≥?”. 14-02-2006- El Pa√≠s

Para morirse de risa

José Ignacio Torreblanca. Professor de Ciència Política a la UNED. 15-02-2006- El País

“Acceptar que la infinitat de¬†tab√ļs religiosos existents vincula els que no els comparteixen o sotmetre¬†la llibertat d’expressi√≥ a la prohibici√≥ de blasfemar suposaria, sens dubte, la fi de qualsevol possibilitat de llibertat a les nostres societats”.

Lo que es sagrado para el otro

Sami Na√Įr √©s professor de Ci√®ncies Pol√≠tiques a la¬†Universitat Par√≠s VIII i convidat a la Universitat Carlos III de Madrid. 28-02-2006- El Pa√≠s

“Per√≤ √©s f√†cil veure que ambdues versions comparteixen un greu defecte: se situen en el pla de les intencions, quan el que s’ha posat en q√ľesti√≥ √©s el significant; √©s a dir, el cor i nucli del que resulta afectat”.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework