Islamofòbia i el paper dels mitjans de comunicació

Tenir dos articles sobre la mateixa notícia ens pot facilitar el treball sobre els mitjans de comunicació que permetrà avançar en la formació d’una actitud més analítica.

newsLa UE organiza giras diplomáticas para rebajar la tensión con los musulmanes. Ricardo M. De Rituerto/José Comas / EL PAÍS – Internacional – / 14-02-2006

news

Ira musulmana por una sátira // La diplomacia. Kim Amor / Joan Cañete / EL PERIÓDICO / 14-02-2006

Suggeriment per a treballar a l’aula

Pot ser interessant fer grups per treballar de diferent manera i poder comparar i analitzar els resultats dels diferents treball. Uns grups treballaran amb una de les dues notícies i d’altres grups treballaran amb les dues notícies alhora.

Primer cal posar en comú els esdeveniments que han originat la notícia que es llegirà; és a dir, situar la notícia que es proposa treballar partint del que l’alumnat sap. En aquesta activitat és interessant fer-los reflexionar sobre la font o fonts de la seva informació.

Després d’una primera lectura de la notícia, es proposa que escriguin dues frases explicant l’impacte que els ha causat i la idea general que els ha transmès.

Tot seguit passaran a elaborar un escrit seguint la fitxa d’anàlisi per, finalment, exposar el treball realitzat a la resta de companys i, com hem dit, comparar-los i analitzar els diferents matisos.

Per saber-ne més:

Islamofobia y libertades

Palestina i el joc de la manipulació. Gema Martín Muñoz és professora de Sociologia del Món Àrab i Islàmic de la Universitat Autònoma de Madrid

Aulamedia. Educació en comunicació

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework