Islamof貌bia i el paper dels mitjans de comunicaci贸

Tenir dos articles sobre la mateixa not铆cia ens pot facilitar el treball sobre els mitjans de comunicaci贸 que permetr脿 avan莽ar en la formaci贸 d’una actitud m茅s anal铆tica.

newsLa UE organiza giras diplom谩ticas para rebajar la tensi贸n con los musulmanes. Ricardo M. De Rituerto/Jos茅 Comas / EL PA脥S – Internacional – / 14-02-2006

news

Ira musulmana por una s谩tira // La diplomacia. Kim Amor / Joan Ca帽ete / EL PERI脫DICO / 14-02-2006

Suggeriment per a treballar a l’aula

Pot ser interessant fer grups per treballar de diferent manera i poder comparar i analitzar els resultats dels diferents treball. Uns grups treballaran amb una de les dues not铆cies i d’altres grups treballaran amb les dues not铆cies alhora.

Primer cal posar en com煤 els esdeveniments que han originat la not铆cia que es llegir脿; 茅s a dir, situar la not铆cia que es proposa treballar partint del que l’alumnat sap. En aquesta activitat 茅s interessant fer-los reflexionar sobre la font o fonts de la seva informaci贸.

Despr茅s d’una primera lectura de la not铆cia, es proposa que escriguin dues frases explicant l’impacte que els ha causat i la idea general que els ha transm猫s.

Tot seguit passaran a elaborar un escrit seguint la fitxa d’an脿lisi per, finalment, exposar el treball realitzat a la resta de companys i, com hem dit, comparar-los i analitzar els diferents matisos.

Per saber-ne m茅s:

Islamofobia y libertades

Palestina i el joc de la manipulaci贸. Gema Mart铆n Mu帽oz 茅s professora de Sociologia del M贸n 脌rab i Isl脿mic de la Universitat Aut貌noma de Madrid

Aulamedia. Educaci贸 en comunicaci贸

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework