La c脿mera

Les caricatures han esdevingut s铆mbols i banderes a defensar, com la llibertat d’expressi贸 o el respecte a la fe. Com s’hi ha arribat?

Cal analitzar de quina manera hi contribueixen els mitjans de comunicaci贸; analitzar com la simplificaci贸 dels fets, la tria de la imatge o de la paraula a transmetre, el sensacionalisme dels titulars o de les imatges, l’oportunisme, etc. afavoreixen el fet d’anar construint un enemic 煤nic i un clima de por on tothom se聽sent v铆ctima. La por 茅s una mala aliada de la ra贸. 脡s necess脿ria l’educaci贸 en mitjans de comunicaci贸 perqu猫 l’alumnat pugui ser cr铆tic, reflexiu, vegi m茅s enll脿 del que se li mostra i no generalitzi tot el que veu.

Suggeriments per treballar “la c脿mera” mitjan莽ant una noticia concreta:

Al web del Telenot铆cies Migdia de Televisi贸 de Catalunya es pot trobar l’informatiu del dia 8 de febrer de 2006, i realitzar, en grups, les seg眉ents activitats:

  • Reflexionar sobre qu猫 ens transmeten les c脿meres i qu猫 ens expliquen els experts en el reportatge “Les proporcions d’una crisi”.
  • Fer un gr脿fic de barres que representi les dades que ens mostra el periodista Joan Roure.
  • Qu猫 hem apr猫s?
  • Cobrir amb la c脿mera un esdeveniment que sigui not铆cia en el centre escolar o en la localitat (objectius, interessos, tria de plans, tria d’imatges, veu en directe, veu sobreposada,…)
  • Analitzar enregistraments anteriors sobre esdeveniments que s’hagin viscut.

Per saber-ne m茅s:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework