Activitats

Es proposa un seguit d’activitats ordenades de manera que permetin comen莽ar per descobrir com els estereotips socials vers la comunitat musulmana arrelen en la persona, per continuar reflexionant sobre com es construeixen i com afecten. La intenci贸 final 茅s arribar a crear la necessitat de desaprendre els estereotips i donar pautes d’an脿lisi que permetin iniciar aquest proc茅s.

Tot i que, com ja hem dit, les activitats estan pensades per seguir una seq眉猫ncia, es presenten de forma que es puguin treballar independentment l’una de l’altre i aix铆, poder adequar-se a les necessitats dels diferents grups.

A continuaci贸 fem una breu presentaci贸 de les quatre activitats que conformen la proposta:

  • Qui 茅s qui?
A partir de diferents fotografies de persones en diversos contextos i situacions, l’alumnat haur脿 d’esbrinar si s贸n o no musulmanes. Les imatges presenten alguns trets que poden induir a identificacions err貌nies. L’activitat d贸na peu a fomentar la reflexi贸 sobre com les aparences i els estereotips socials poden determinar la nostra manera de veure, jutjar i relacionar-nos amb les persones i la necessitat de ser cr铆tics amb aquestes idees preconcebudes.
A partir de diferents fotografies de persones musulmanes en diversos contextos i situacions, l’alumnat imaginar脿 i construir脿, en grup, hist貌ries sobre la vida quotidiana d’aquestes persones. L’an脿lisi d’aquestes hist貌ries en relaci贸 a la seva realitat convidar脿 a la reflexi贸 sobre quins estereotips i prejudicis els poden haver influ茂t, i com les idees preconcebudes que puguem tenir sobre determinades persones o col路lectius determinen la nostra manera de mirar i relacionar-nos-hi. Aquesta activitat servir脿 tamb茅 per treballar els conceptes de semblances i difer猫ncies i identificar all貌 proper i lluny脿 a la nostra realitat.
Es proposa fer un seguiment i an脿lisi de not铆cies de premsa relacionades amb la comunitat musulmana per tal que l’alumnat pugui obtenir elements d’an脿lisi sobre el tractament de la informaci贸 i identificar possibles generalitzacions o estereotips.
A partir de l’an脿lisi i reedici贸 de not铆cies period铆stiques d’actualitat comprensibles per a l’alumnat, es treballar脿 sobre les generalitzacions i estereotips que hi apareixen. Mitjan莽ant la reedici贸 i posterior relectura de les not铆cies, que els permetr脿 canviar el punt de vista, podran percebre i copsar els efectes que poden produir els prejudicis i estereotips socials.
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework