Compet猫ncies

El desaprenentatge d’estereotips i prejudicis, posa en joc un conjunt de compet猫ncies b脿siques, tant de tipus transversals com espec铆fiques. Entre les transversals destaquem l’autonomia com a compet猫ncia que permetr脿 que l’infant es situ茂 en el seu entorn per esbrinar quina realitat s’hi construeix i com l’afecta, i la iniciativa personal com a compet猫ncia que l’ajudar脿 a afrontar el canvi.

Desaprendre tamb茅 significa analitzar una determinada construcci贸 i construir un nou coneixement i, en aquest sentit, la compet猫ncia ling眉铆stica esdevindr脿 una eina clau del coneixement.

Aquest aven莽 en les compet猫ncies personal i d’aprendre a aprendre permetr脿 avan莽ar en la compet猫ncia espec铆fica social i ciutadana.

La proposta, en el seu conjunt, refor莽a les seg眉ents 脿rees curriculars: 脌mbit de lleng眉es, Coneixement del medi, Educaci贸 visual i Educaci贸 per a la ciutadania.

En els seg眉ents enlla莽os, es pot cercar informaci贸 sobre els aprenentatges que es poden treballar en cadascuna d’aquestes 脿rees. En funci贸 de les necessitats del grup, cada docent podr脿 identificar els continguts d’aprenentatge espec铆fics que m茅s l’interessi treballar i adaptar l’activitat per fer m茅s incid猫ncia en un o d’altre contingut.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework