Coneixement del medi social i cultural

L’objectiu de la proposta s’adiu for莽a amb les finalitats de l’脿rea, en quan que es pret茅n contribuir a capacitar als infants per col路laborar en la construcci贸 de la realitat futura. Es pret茅n situar l’alumnat en l’entorn on viu a trav茅s del que sap, o pensa que sap, per compartir-ho i modificar-ho si s’escau.

La utilitzaci贸 dels mapamundi, en les diferents activitats, ajudaran l’alumnat a percebre i con猫ixer millor la dimensi贸 espacial dels problemes que plantegen les diferents informacions. Li donar脿 eines per analitzar la seva envergadura i facilitar el ser m茅s cr铆tics davant estereotips i prejudicis.

    • Persones, cultures i societat

Rebuig dels estereotips i prejudicis, aix铆 com de les situacions d’injust铆cia i discriminaci贸, per raons de g猫nere, origen i creences, desenvolupant sentiments d’empatia i respecte amb els altres.

Reconeixement d’alguns trets de l’espai geogr脿fic mundial i an脿lisi d’aspectes relatius als moviments migratoris i la globalitzaci贸. Interpretaci贸 de la realitat a trav茅s dels mitjans de comunicaci贸.

Valoraci贸 dels drets i deures ciutadans i del paper individual i col路lectiu en la construcci贸 d’un mon m茅s just i equitatiu, aix铆 com de la necessitat d’un comprom铆s per a la resoluci贸 de problem脿tiques socials.

Participaci贸 activa a l’escola com a aprenentatge per a la vida en democr脿cia. Reconeixement de la diversitat d’opinions.

    • Canvis i continu茂tats en el temps

Valoraci贸 de la pr貌pia hist貌ria personal i col路lectiva per a la comprensi贸 del passat i del present i la construcci贸 del futur.

An脿lisi de problemes socials rellevants, comparant la situaci贸 actual amb la d’altres 猫poques hist貌riques.

    • Connexions altres 脿rees

Comunicaci贸 d’informacions i argumentacions pr貌pies 脷s de t猫cniques de representaci贸 gr脿fica

Pel que fa als criteris d’avaluaci贸, l’activitat contribueix als aprenentatges encaminats a recon猫ixer la diversitat de manifestacions culturals de l’entorn, identificar les normes de conviv猫ncia dels grups i respectar els drets i deures fonamentals de les persones. Aix铆 com, usar diferents informacions procedents dels mitjans de comunicaci贸 per interpretar problemes socials rellevants.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework