Coneixement del medi social i cultural

L’objectiu de la proposta s’adiu for莽a amb les finalitats de l’脿rea, en quan que es pret茅n contribuir a capacitar als infants per col路laborar en la construcci贸 de la realitat futura. Es pret茅n situar l’alumnat en l’entorn on viu a trav茅s del que sap, o pensa que sap, per compartir-ho i modificar-ho si s’escau.

La utilitzaci贸 dels mapamundi, en les diferents activitats, ajudaran l’alumnat a percebre i con猫ixer millor la dimensi贸 espacial dels problemes que plantegen les diferents informacions. Li donar脿 eines per analitzar la seva envergadura i facilitar el ser m茅s cr铆tics davant estereotips i prejudicis.

    • Persones, cultures i societat

Rebuig dels estereotips i prejudicis, aix铆 com de les situacions d’injust铆cia i discriminaci贸, per raons de g猫nere, origen i creences, desenvolupant sentiments d’empatia i respecte amb els altres.

Reconeixement d’alguns trets de l’espai geogr脿fic mundial i an脿lisi d’aspectes relatius als moviments migratoris i la globalitzaci贸. Interpretaci贸 de la realitat a trav茅s dels mitjans de comunicaci贸.

Valoraci贸 dels drets i deures ciutadans i del paper individual i col路lectiu en la construcci贸 d’un mon m茅s just i equitatiu, aix铆 com de la necessitat d’un comprom铆s per a la resoluci贸 de problem脿tiques socials.

Participaci贸 activa a l’escola com a aprenentatge per a la vida en democr脿cia. Reconeixement de la diversitat d’opinions.

    • Canvis i continu茂tats en el temps

Valoraci贸 de la pr貌pia hist貌ria personal i col路lectiva per a la comprensi贸 del passat i del present i la construcci贸 del futur.

An脿lisi de problemes socials rellevants, comparant la situaci贸 actual amb la d’altres 猫poques hist貌riques.

    • Connexions altres 脿rees

Comunicaci贸 d’informacions i argumentacions pr貌pies 脷s de t猫cniques de representaci贸 gr脿fica

Pel que fa als criteris d’avaluaci贸, l’activitat contribueix als aprenentatges encaminats a recon猫ixer la diversitat de manifestacions culturals de l’entorn, identificar les normes de conviv猫ncia dels grups i respectar els drets i deures fonamentals de les persones. Aix铆 com, usar diferents informacions procedents dels mitjans de comunicaci贸 per interpretar problemes socials rellevants.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework