Educaci贸 per a la ciutadania i drets humans

Aquesta proposta est脿 directament relacionada amb l’脿rea d’Educaci贸 per a la ciutadania i els drets humans ja que estimula el pensament cr铆tic i la participaci贸 amb l’objectiu de contribuir a la formaci贸 de ciutadans i ciutadanes responsables, emp脿tics i solidaris.

  • Identitat i autonomia

Identificaci贸 dels trets d’identitat i dels interessos personals i dels altres. Expressi贸 de les emocions pr貌pies i autoregulaci贸 de la conducta.

  Identificaci贸 dels propis prejudicis i rebuig de comportaments i actituds discriminat貌ries.
  Interpretaci贸 cr铆tica de la realitat que ens presenten els mitjans de comunicaci贸 per tal de desenvolupar la capacitat d’elecci贸 responsable.
  • Conviv猫ncia i valors c铆vics

Identificaci贸 i desenvolupament de sentiments favorables als valors c铆vics de la societat democr脿tica (respecte, toler脿ncia, participaci贸, solidaritat, conviv猫ncia, comprom铆s, just铆cia, igualtat, llibertat) i aplicaci贸 en situacions de conviv猫ncia dins l’entorn immediat.

  Valoraci贸 de la participaci贸 com un dret i un deure. Identificaci贸 i 煤s dels mecanismes de participaci贸 en el funcionament de l’aula, valorant les estrat猫gies de treball en grup implicades.
  • Pertinen莽a i ciutadania

Reconeixement de la diversitat social, cultural i d’opcions religioses i laiques que es manifesten a l’entorn i manifestaci贸 d’actituds de sensibilitat, respecte i empatia envers costums, valors morals, sentiments i formes de vida diferents als propis. Reconeixement dels valors comuns en les diferents manifestacions de la diversitat.

  Identificaci贸 i rebuig de les causes que provoquen situacions de marginaci贸, discriminaci贸 i injust铆cia social en l’entorn local i en el m贸n. Manifestaci贸 d’actituds de cooperaci贸 i solidaritat davant els problemes i les necessitats dels altres.
  Valoraci贸 de la capacitat per adaptar-se a una realitat en constant evoluci贸, per mitj脿 d’actituds flexibles i obertes. Valoraci贸 de la disponibilitat per trobar solucions als problemes i intentar millorar la realitat.
  Pel que fa als criteris d’avaluaci贸, l’activitat contribueix als aprenentatges encaminats a recon猫ixer, valorar i respectar les caracter铆stiques pr貌pies i les dels companys i companyes i el dret a la pr貌pia identitat, valorant les difer猫ncies. Identificar les relacions que es donen entre els propis actes i les vides d’altres persones entenent les relacions entre persones des de la igualtat, el respecte i la cooperaci贸. Identificar i rebutjar causes que provoquen situacions de marginaci贸 i discriminaci贸 tenint en compte la representaci贸 de la realitat que es fa en els mitjans de comunicaci贸. Mostrar empatia i valorar i respectar la diversitat social i cultural.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework