Projecte Buchenwald

Accés a l’experiència
Autora: Centres educatius de secundària de la comarca del Garraf (Catalunya)
Any: Des del 2011-2012
Etapa: 4t d’ESO o 1r de Batxillerat

Projecte desenvolupat en centres educatius de secundària de la comarca del Garraf.

L’Amical de Mauthausen i altres camps i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, junt amb altres associacions com l’Institut d’Estudis Penedesencs, els centres educatius de secundària i el Centre de Recursos del Garraf, impulsen aquest projecte sobre republicans espanyols i catalans al camp de concentració nazi de Buchenwald, que es basa en el ferrocarril, com a mitjà de transport amb què es va traslladar els deportats.

Els objectius fonamentals del projecte són recuperar els valors republicans, defensar la memòria dels deportats i deportades espanyols i catalans, i sensibilitzar perquè no es repeteixin situacions semblants. Aquests objectius s’aborden a partir de les històries personals de gent del Garraf que va ser internada en camps nazis.

Com a activitats adreçades a l’alumnat i professorat de secundària, a part de treballar la deportació a les diferents matèries implicades (història, llengua i literatura,…) i dels treballs de recerca de batxillerat que es poden fer sobre aquesta temàtica, es fan xerrades-col·loqui, un viatge al camp de Buchenwald i a Weimar i una formació per al professorat tant amb el servei pedagògic del Camp (a Buchenwald) com a la seu de l’Amical. Entre les accions obertes a la ciutadania en general, hi ha un cicle de cinema, una exposició temàtica al Museu del Ferrocarril o la commemoració del Dia Internacional de l’Holocaust.

Etiquetes:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework