Projecte Buchenwald

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autora:聽Centres educatius de secund脿ria de la comarca del Garraf (Catalunya)
Any: Des del 2011-2012
Etapa:聽4t d’ESO o 1r de聽Batxillerat

Projecte desenvolupat en centres educatius de secund脿ria de la comarca del Garraf.

L鈥橝mical de Mauthausen i altres camps i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, junt amb altres associacions com l鈥橧nstitut d鈥橢studis Penedesencs, els centres educatius de secund脿ria i el Centre de Recursos del Garraf, impulsen aquest projecte sobre republicans espanyols i catalans al camp de concentraci贸 nazi de Buchenwald, que es basa en el ferrocarril, com a mitj脿 de transport amb qu猫 es va traslladar els deportats.

Els objectius fonamentals del projecte s贸n recuperar els valors republicans, defensar la mem貌ria dels deportats i deportades espanyols i catalans, i sensibilitzar perqu猫 no es repeteixin situacions semblants. Aquests objectius s’aborden a partir de les hist貌ries personals de gent del Garraf que va ser internada en camps nazis.

Com a activitats adre莽ades a l’alumnat i professorat de secund脿ria, a part de treballar la deportaci贸 a les diferents mat猫ries implicades (hist貌ria, llengua i literatura,…) i dels treballs de recerca de batxillerat que es poden fer sobre aquesta tem脿tica, es fan xerrades-col路loqui, un viatge al camp de Buchenwald i a Weimar i una formaci贸 per al professorat tant amb el servei pedag貌gic del Camp (a Buchenwald) com a la seu de l鈥橝mical. Entre les accions obertes a la ciutadania en general, hi ha un cicle de cinema, una exposici贸 tem脿tica al Museu del Ferrocarril o la commemoraci贸 del Dia Internacional de l鈥橦olocaust.

Etiquetes:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework