Publicada la tercera edició de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”

“Vinyetes a l’escola per la solidaritat” és el títol de la publicació que s’ha presentat aquest dimecres, 30 de novembre, a la Biblioteca Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat en el marc d’un projecte del Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet (Cooperació L’H) que compta amb el suport de l’àrea d’educació per la pau i la ciutadania global de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

La publicació inclou les historietes guardonades a la tercera edició del premi de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, que es va convocar com a cloenda de la tercera edició dels tallers de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, duts a terme per Cooperació L’H i Fundació Solidaritat UB amb prop de 500 alumnes de 5è de primària de 12 centres de la ciutat.

Aquests tallers fan servir el còmic com a instrument perquè l’alumnat reflexioni sobre temes diversos (relacions internacionals, violència de gènere, racisme, la crisi dels refugiats, el paper de la solidaritat…). En paraules del dibuixant Albert Monteys, «el còmic i l’humor gràfic serveixen per comunicar d’una manera més directa totes aquestes idees, que a vegades són molt complicades i molt grans».

Monteys ho ha dit en una entrevista feta per Sicom durant l’acte de presentació de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”, en què també han intervingut el director de Cooperació L’H, Nicolás Cortés; el director de la Fundació Solidaritat UB, Xavier López, i la vicerectora d’Administració i Organització en funcions de la Universitat de Barcelona, Carme Panchón.

Nicolás Cortés ha valorat molt positivament el projecte. «Hi ha un indicador fonamental: cada dia més escoles, més alumnes i més dibuixants de la ciutat s’acosten a nosaltres per formar-ne part», ha resumit. Xavier López ha qualificat la iniciativa com «una col·laboració fantàstica, perquè el treball de tots/es vosaltres [els infants participants] i la publicació final tenen molt valor». Carme Panchón s’ha adreçat als i les escolars presents a l’acte. «Amb el que aporteu, contribuïu a allò que alguns d’aquests dibuixos diuen: que totes i tots podem fer alguna cosa per millorar el món», ha afirmat.

A més de la Fundació Solidaritat UB, la publicació ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Universitat de Barcelona i L’Hospitalet pels Drets Humans, així com amb la col·laboració de 12 centres educatius del municipi i de la Biblioteca Tecla Sala. Com en la primera i la segona edició del llibre, també s’hi han inclòs tires de còmic de dibuixants professionals.

Durant l’any 2017 l’àrea d’educació de la Fundació Solidaritat UB seguirà desenvolupant tallers de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global; en aquest cas, en municipis de menys de 100.000 habitants de la província barcelonina, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework