Publicada la tercera edici贸 de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”

“Vinyetes a l’escola per la solidaritat” 茅s el t铆tol de la publicaci贸 que s’ha presentat aquest dimecres, 30 de novembre, a la Biblioteca Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat en el marc d’un projecte del Programa de Cooperaci贸 i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet (Cooperaci贸 L’H) que compta amb el suport de l’脿rea d’educaci贸 per la pau i la ciutadania global de la Fundaci贸 Solidaritat de la Universitat de Barcelona.

La publicaci贸 inclou les historietes guardonades a la tercera edici贸 del premi de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, que es va convocar com a cloenda de la tercera edici贸 dels tallers de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, duts a terme per Cooperaci贸 L’H i Fundaci贸 Solidaritat UB amb prop de 500 alumnes de 5猫 de prim脿ria de 12 centres de la ciutat.

Aquests tallers fan servir el c貌mic com a instrument perqu猫 l鈥檃lumnat reflexioni sobre temes diversos (relacions internacionals, viol猫ncia de g猫nere, racisme, la crisi dels refugiats, el paper de la solidaritat鈥). En paraules del dibuixant Albert Monteys, 芦el c貌mic i l’humor gr脿fic serveixen per comunicar d’una manera m茅s directa totes aquestes idees, que a vegades s贸n molt complicades i molt grans禄.

Monteys ho ha dit en una entrevista feta per Sicom durant l’acte de presentaci贸 de “Vinyetes a l’escola per la solidaritat”, en qu猫 tamb茅 han intervingut el director de Cooperaci贸 L’H, Nicol谩s Cort茅s; el director de la Fundaci贸 Solidaritat UB, Xavier L贸pez, i la vicerectora d’Administraci贸 i Organitzaci贸 en funcions de la Universitat de Barcelona, Carme Panch贸n.

Nicol谩s Cort茅s ha valorat molt positivament el projecte. 芦Hi ha un indicador fonamental: cada dia m茅s escoles, m茅s alumnes i m茅s dibuixants de la ciutat s’acosten a nosaltres per formar-ne part禄, ha resumit. Xavier L贸pez ha qualificat la iniciativa com 芦una col路laboraci贸 fant脿stica, perqu猫 el treball de tots/es vosaltres [els infants participants] i la publicaci贸 final tenen molt valor禄. Carme Panch贸n s’ha adre莽at als i les escolars presents a l’acte. 芦Amb el que aporteu, contribu茂u a all貌 que alguns d’aquests dibuixos diuen: que totes i tots podem fer alguna cosa per millorar el m贸n禄, ha afirmat.

A m茅s de la Fundaci贸 Solidaritat UB, la publicaci贸 ha comptat amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona, l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Universitat de Barcelona i L’Hospitalet pels Drets Humans, aix铆 com amb la col路laboraci贸 de 12 centres educatius del municipi i de la Biblioteca Tecla Sala. Com en la primera i la segona edici贸 del llibre, tamb茅 s’hi han incl貌s tires de c貌mic de dibuixants professionals.

Durant l’any 2017 l’脿rea d’educaci贸 de la Fundaci贸 Solidaritat UB seguir脿 desenvolupant tallers de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global; en aquest cas, en municipis de menys de 100.000 habitants de la prov铆ncia barcelonina, amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework