Publicada una exposició sobre la crisi del refugi basada en recerques de Batxillerat

La mostra recull pòsters de sis treballs de recerca de Batxillerat que han abordat, des de diferents temàtiques i amb diferents objectius, la crisi del refugi. Se cedirà gratuïtament a instituts, entitats i espais cívics de la ciutat de Barcelona per divulgar i sensibilitzar sobre el dret d’asil.

La Fundació Solidaritat UB, l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona i la Fundació Món-3 han editat la mostra La crisi del refugi. Una exposició basada en recerques de Batxillerat (2016-2017), en format digital i en suport físic.

La mostra presenta les normatives internacionals bàsiques en relació al dret d’asil, exposa el nombre de desplaçaments que ha provocat la guerra de Síria, i analitza la resposta d’Europa davant l’arribada de les persones sirianes desplaçades.

Igualment, l’exposició recull pòsters de sis treballs de recerca de Batxillerat que han abordat, des de diferents temàtiques i amb diferents objectius, la crisi del refugi: l’apatrídia als camps de refugiats de Grècia, el dret a l’educació als camps de refugiats de Jordània, l’acollida a Alemanya, els prejudicis vers les persones refugiades a Catalunya, la implicació de la societat civil al Camp de Tarragona i el testimoni de persones sol·licitants d’asil i persones voluntàries sobre el dret d’asil a la Mediterrània. La bibliografia de la mostra es pot consultar aquí.

L’exposició s’ha realitzat en el marc del projecte El conflicte de Síria i la crisi del refugi en la recerca de Batxillerat, que ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, dins del projecte Recerca per a la ciutadania global, que es desenvolupa en conveni amb la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, s’ha imprès l’edició física de la mostra (230 x 230 cm), amb l’objectiu d’instal·lar-la gratuïtament a centres educatius, entitats i espais cívics de la ciutat de Barcelona, per a la seva utilització en el marc d’iniciatives de divulgació i sensibilització sobre el dret d’asil. Podeu sol·licitar-la a solidaritatub@ub.edu o al 934035538.

Amb el suport de:

 

 

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework