Publicada una exposici贸 sobre la crisi del refugi basada en recerques de Batxillerat

La mostra recull p貌sters de sis treballs de recerca de Batxillerat que han abordat, des de diferents tem脿tiques i amb diferents objectius, la crisi del refugi. Se cedir脿 gratu茂tament a instituts, entitats i espais c铆vics de la ciutat de Barcelona per divulgar i sensibilitzar sobre el dret d’asil.

La Fundaci贸 Solidaritat UB, l鈥Institut de Ci猫ncies de l鈥橢ducaci贸 de la Universitat de Barcelona i la Fundaci贸 M贸n-3 han editat la mostra La crisi del refugi. Una exposici贸 basada en recerques de Batxillerat (2016-2017), en format digital i en suport f铆sic.

La mostra presenta les normatives internacionals b脿siques en relaci贸 al dret d’asil, exposa el nombre de despla莽aments que ha provocat la guerra de S铆ria, i analitza la resposta d’Europa davant l’arribada de les persones sirianes despla莽ades.

Igualment, l’exposici贸 recull p貌sters de sis treballs de recerca de Batxillerat que han abordat, des de diferents tem脿tiques i amb diferents objectius, la crisi del refugi: l’apatr铆dia als camps de refugiats de Gr猫cia, el dret a l’educaci贸 als camps de refugiats de Jord脿nia, l’acollida a Alemanya, els prejudicis vers les persones refugiades a Catalunya, la implicaci贸 de la societat civil al Camp de Tarragona i el testimoni de persones sol路licitants d’asil i persones volunt脿ries sobre el dret d’asil a la Mediterr脿nia. La bibliografia de la mostra es pot consultar aqu铆.

L’exposici贸 s鈥檋a realitzat en el marc del projecte El conflicte de S铆ria i la crisi del refugi en la recerca de Batxillerat, que ha comptat amb el suport de l鈥Ag猫ncia Catalana de Cooperaci贸 al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, dins del projecte Recerca per a la ciutadania global, que es desenvolupa en conveni amb la Direcci贸 de Just铆cia Global i Cooperaci贸 Internacional de l鈥橝juntament de Barcelona, s’ha impr猫s l’edici贸 f铆sica de la mostra (230 x 230 cm), amb l’objectiu d’instal路lar-la gratu茂tament a centres educatius, entitats i espais c铆vics de la ciutat de Barcelona, per a la seva utilitzaci贸 en el marc d鈥檌niciatives de divulgaci贸 i sensibilitzaci贸 sobre el dret d鈥檃sil. Podeu sol路licitar-la a solidaritatub@ub.edu o al 934035538.

Amb el suport de:

 

 

 

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework