Programa PAULA d’educaci贸 per a la pau

infografia_okA4bEl programa PAULA 茅s una iniciativa conjunta de l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) de la Universitat de Barcelona聽i la Fundaci贸 Solidaritat UB, orientada a fomentar la integraci贸 curricular de l’educaci贸 per a la pau, els drets humans i la ciutadania global en l’educaci贸 reglada a trav茅s del suport al professorat.

Actualment, el programa desenvolupa diversos projectes al voltant del potencial de la recerca com a estrat猫gia did脿ctica en educaci贸 per als drets humans i la ciutadania global als centres educatius. Entre ells, destaca la iniciativa 鈥Pand猫mia, migracions i canvi clim脿tic鈥 (2021-2023), que segueix la l铆nia de treball del projecte 鈥Interdependents, corresponsables鈥 (2016-2020), en qu猫 es va editar la versi贸 interactiva del Mapamundi dels Drets Humans.

Pel que fa a aquest espai web, Portal PAULA, es concep com un centre de recursos educatius 铆ntegrament disponibles per internet i especialitzats en cultura de pau. Aqu铆 trobar脿s materials elaborats tant pel propi programa com per centres d’ensenyament, ONGs i altres agents educatius; els quals s’han classificat per etapes educatives i mat猫ries. El seu marc te貌ric 茅s la Guia curricular, que fa un buidat del curr铆culum reglat des de la perspectiva de l鈥檈ducaci贸 per a la pau.

Les seccions i continguts de Portal PAULA s鈥檈diten i sostenen amb el suport de diferents administracions p煤bliques, en el marc dels projectes desenvolupats durant aquests anys.

Cr猫dits

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework