Propostes de recerca per a 4t d’ESO i Batxillerat

Sabies que les iniciatives de cooperaci贸 i solidaritat internacional que es desenvolupen al teu municipi poden proporcionar-te un tema i un objectiu d’investigaci贸 per al teu treball de recerca de batxillerat?

Aquestes iniciatives obren m煤ltiples possibilitats d’estudi en l’脿mbit de la seguretat humana i la cohesi贸 social en la globalitzaci贸 i, per tant, ofereixen multitud d’idees per al desenvolupament del teu treball.

Per dur-lo a terme, els ve茂ns i ve茂nes i entitats implicades en la cooperaci贸 internacional al teu municipi poden ser una font prim脿ria d’informaci贸 per a la teva recerca.

A m茅s a m茅s, pots enfocar el teu treball en funci贸 de la modalitat de batxillerat que est脿s cursant i, per exemple, documentar noves experi猫ncies de cooperaci贸, participaci贸, cohesi贸 social, transformaci贸 i canvi; difondre les possibilitats de participaci贸 dels joves en projectes de cooperaci贸 internacional, o b茅 dissenyar solucions tecnol貌giques que donin resposta a necessitats de la cooperaci贸 internacional; entre moltes d’altres possibilitats.

Qu猫 et sembla? Vols con猫ixer propostes m茅s concretes? En el marc del programa Recerca per a la Pau, la Fundaci贸 Solidaritat de la UB n’ha presentat algunes a instituts de sis municipis de l’脿rea metropolitana de Barcelona; les quals, durant els mesos de juny i juliol del 2015, s鈥檈stan donant a con猫ixer en una exposici贸 simult脿nia de p貌sters als sis municipis participants. En cas que aquestes propostes siguin escollides per l鈥檃lumnat, els treballs de recerca que se’n deriven reben l’assessorament de la Fundaci贸 fins al seu lliurament.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework