Recursos educatius

Recull de recursos educatius disponibles a Internet per educar en ciutadania global.

Guia did脿ctica del llibre “L’Arcadi al pa铆s de les oliveres”

Enlla莽 al recurs
Autoria: C茅cile Barbeito, en col路laboraci贸 amb Mar Valldeoriola i Bernat Oliveres
Etapa: Adaptable a diferents cursos
Idioma: Catal脿

Material did脿ctic que, a partir de l’脿lbum il路lustrat “L’Arcadi al pa铆s de les oliveres” (recomanat a partir de 10 anys), proposa plantejar-se preguntes relatives a les causes i les conseq眉猫ncies de les desigualtats al m贸n, aplicar estrat猫gies de pensament cr铆tic i emp脿tic, recon猫ixer el rol de persones, col路lectius invisibles i moviments socials en la generaci贸 d鈥檜na consci猫ncia solid脿ria, i participar en la creaci贸 de futurs possibles alternatius. La guia ofereix diferents itineraris, en funci贸 de la disponibilitat de temps o el plantejament.

Llegir m茅s

World Values Survey (WVS)

Enlla莽 al recurs
Autoria: World Values Survey Association
Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi cient铆fic i acad猫mic dels valors socials, pol铆tics, econ貌mics, religiosos i culturals de les persones del m贸n. Pret茅n avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, pol铆tic i econ貌mic dels pa茂sos i societats. El principal instrument de recerca 茅s una enquesta social comparada representativa que es realitza a nivell mundial cada 5 anys (se’n poden descarregar dades), i tamb茅 disposen del Mapa cultural Inglehart鈥揥elzel, amb聽evid猫ncies emp铆riques del canvi cultural massiu i de la persist猫ncia de tradicions culturals distintives.

Llegir m茅s

Imatges i v铆deos dels ODS

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diputaci贸 de Barcelona
Idioma: Catal脿, castell脿 i angl猫s

Material audiovisual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, que inclou imatges per a cada objectiu (en catal脿, castell脿 i angl猫s), un v铆deo de presentaci贸 dels 17 ODS pensats de manera global per actuar localment, i c脿psules curtes dirigides a la ciutadania per aprendre a implicar-se en cada ODS.

Llegir m茅s

La regidoria d鈥橝genda 2030 i els ODS

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diputaci贸 de Barcelona
Idioma: Catal脿
Recurs formatiu per donar a con猫ixer l鈥橝genda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, la rellev脿ncia que tenen per al m贸n local, i les eines a l鈥檃bast dels governs locals per implementar-los als seus territoris i, aix铆, avan莽ar cap al desenvolupament sostenible.

Llegir m茅s

Visor 2030. Indicadors locals ODS

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diputaci贸 de Barcelona
Idioma: Catal脿
Plataforma per a la visualitzaci贸 d鈥檜n sistema d鈥檌ndicadors multidimensional en clau d鈥橝genda 2030 sobre la realitat econ貌mica, social i ambiental dels municipis de la prov铆ncia de Barcelona. Permet fer una an脿lisi interactiva per municipis, comarques, trams de poblaci贸, ODS o indicador. Igualment, permet descarregar les dades emprades per a l’an脿lisi dels ODS.

Llegir m茅s

SDG Tracker: Measuring progress towards the Sustainable Development Goals

Enlla莽 al recurs
Autoria: Our World In Data (un projecte de Global Change Data Lab)
Any: 2023 (versi贸 revisada); l’original es va publicar el 2018
Idioma: Angl猫s
Web que presenta dades de tots els indicadors disponibles de la base de dades Our World in Data, utilitzant estad铆stiques oficials de l’ONU i altres organitzacions internacionals. Aquesta informaci贸 gratu茂ta i d’acc茅s obert fa un seguiment del progr茅s global cap als ODS de l’Agenda 2030 amb la voluntat que la ciutadania responsabilitzi els governs en l’assoliment dels objectius acordats.

Llegir m茅s

Data Futures Platform

Enlla莽 al recurs
Autoria: PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament)
Idioma: Angl猫s
Plataforma que reuneix dades del sistema de les Nacions Unides i els seus socis per avan莽ar en solucions de desenvolupament integrades en suport de l’Agenda 2030. Inclou conjunts de dades en brut, simuladors i coneixements accionables, que permeten a l’usuari executar la seva pr貌pia estimaci贸 i accedir a an脿lisis multidimensionals rellevants. Les dades es poden filtrar per pa铆s o per temes: salut, protecci贸 i cohesi贸 social, recuperaci贸 econ貌mica, recuperaci贸 verda…

Llegir m茅s

Directori WebQuestes

Enlla莽 al recurs
Autoria: Comunitat Catalana de WebQuest
Etapa: Totes
Idioma: Catal脿

Espai col路laboratiu creat amb l鈥檕bjectiu de reunir totes aquelles webquest que compleixin els criteris de funcionament, com tamb茅, d鈥檕ferir un espai, a mode de portal, on el professorat pugui trobar webquest de diverses disciplines educatives, afegir-ne d鈥檃ltres o proposar noves categories.

Llegir m茅s

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework