Recursos educatius

Recull de recursos educatius disponibles a Internet per educar en ciutadania global.

DHpedia

Enlla莽 al recurs
Autoria: Constru茂da col路laborativament per usu脿ries registrades
Any: 2009
Idioma: Castell脿
Enciclop猫dia online independent, autoorganitzada, sense 脿nim de lucre, la finalitat de la qual 茅s reunir, estructurar, relacionar i difondre tota la informaci贸 possible sobre drets humans i temes relacionats.

Llegir m茅s

Agenda de Pau Local

Enlla莽 al recurs
Autoria: Centre Del脿s d’Estudis per la Pau
Any: 2023
Idioma: Catal脿
Materials, publicacions i experi猫ncies sobre la construcci贸 de pau a les ciutats, l鈥檃bordatge de les viol猫ncies urbanes, les pol铆tiques de seguretat per a la pau, la seguretat humana i els drets humans en la pau i conviv猫ncia local.

Llegir m茅s

Sustainable Development Indicators (Eurostat)

Enlla莽 al recurs
Autoria: Eurostat
Idioma: Angl猫s, franc猫s i alemany
Aquest web de l’oficina estad铆stica de la Uni贸 Europea (Eurostat) ofereix les conclusions clau sobre el progr茅s de la UE cap als ODS, informaci贸 i dades sobre els indicadors dels ODS de la UE, i eines de visualitzaci贸 de dades per veure si els membres de la UE avancen cap als ODS.

Llegir m茅s

City Prosperity Initiative

Enlla莽 al recurs
Autoria: United Nations Human Settlements Programme (UN-Habitat)
Idioma: Angl猫s
Eina que ofereix un m猫tode complementari i/o alternatiu per comprendre i controlar les condicions de sostenibilitat de les ciutats i les seves comunitats. Introdueix l’an脿lisi en temps real de l’opini贸 que la ciutadania i altres agents interessats tenen de la prosperitat d’una ciutat, i de la possibilitat d’implementar accions de millora.

Llegir m茅s

Sustainable Development Goals & me

Enlla莽 al recurs
Autoria: Eurostat
Idioma: Angl猫s
L’oficina estad铆stica de la Uni贸 Europea (Eurostat) presenta un conjunt d’indicadors per descobrir, mitjan莽ant visualitzacions interactives, la situaci贸 de cada pa铆s de la UE en relaci贸 amb els ODS i poder comparar-la amb la d’altres pa茂sos europeus.

Llegir m茅s

Indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Enlla莽 al recurs
Autoria: Institut d’Estad铆stica de Catalunya (Idescat)
Idioma: Catal脿, castell脿 i angl猫s
Sistema integrat per dos conjunts d’indicadors anuals, que han de proporcionar dades estad铆stiques i metadades per fer el seguiment i l’avaluaci贸 del grau de compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya. Descarregables.

Llegir m茅s

Escenari Frontera Sud

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Jesu茂tes Educaci贸
Any: 2022
Etapa: Batxillerat
Idioma: Catal脿
Estudiants de 2n de batxillerat d’escoles Jesu茂tes viatgen a Ceuta.

L’objectiu 茅s con猫ixer en primera persona i des de tots els punts de vista possibles la situaci贸 de les persones migrants en una regi贸 molt militaritzada i marcada per la frontera.

Llegir m茅s

Guies did脿ctiques Tasharuk

Enlla莽 al recurs
Autoria: Escola de Cultura de Pau
Any: 2022
Etapa: De 4t d’ESO en endavant
Idioma: Catal脿

Guies did脿ctiques que pretenen motivar la reflexi贸 i invitar a l鈥檃cci贸 davant de la situaci贸 a Palestina, amb una atenci贸 especial a les realitats que afronten dones i nenes des d鈥檜na mirada de g猫nere. Els continguts tenen com punt de partida tres curtmetratges de directores palestines.

Llegir m茅s

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework