DHpedia

Enllaç al recurs
Autoria: Construïda col·laborativament per usuàries registrades
Any: 2009
Idioma: Castellà
Enciclopèdia online independent, autoorganitzada, sense ànim de lucre, la finalitat de la qual és reunir, estructurar, relacionar i difondre tota la informació possible sobre drets humans i temes relacionats.

Llegir més

Agenda de Pau Local

Enllaç al recurs
Autoria: Centre Delàs d’Estudis per la Pau
Any: 2023
Idioma: Català
Materials, publicacions i experiències sobre la construcció de pau a les ciutats, l’abordatge de les violències urbanes, les polítiques de seguretat per a la pau, la seguretat humana i els drets humans en la pau i convivència local.

Llegir més

Escenari Frontera Sud

Accés a l’experiència
Autoria: Jesuïtes Educació
Any: 2022
Etapa: Batxillerat
Idioma: Català
Estudiants de 2n de batxillerat d’escoles Jesuïtes viatgen a Ceuta.

L’objectiu és conèixer en primera persona i des de tots els punts de vista possibles la situació de les persones migrants en una regió molt militaritzada i marcada per la frontera.

Llegir més

Guies didàctiques Tasharuk

Enllaç al recurs
Autoria: Escola de Cultura de Pau
Any: 2022
Etapa: De 4t d’ESO en endavant
Idioma: Català

Guies didàctiques que pretenen motivar la reflexió i invitar a l’acció davant de la situació a Palestina, amb una atenció especial a les realitats que afronten dones i nenes des d’una mirada de gènere. Els continguts tenen com punt de partida tres curtmetratges de directores palestines.

Llegir més

Economía Solidaria para construir una ciudadanía global

Enllaç al recurs
Autoria: José Javier Goikoetxea Ferrández, Susana Idoate Echarri i Clara Salanueva Beldarrain.
Editorial: Departamento de Educación del Gobierno de Navarra, en el marco del proyecto Escuelas Solidarias
Any: 2018
Etapa: Bachillerat
Idioma: Castellà i Eusquera
Llibre que busca traslladar a l’alumnat la possibilitat de treballar alternatives i punts de vista diferents sobre qüestions econòmiques (consum responsable, comerç just, finances ètiques, estalvi responsable, deute extern…) per a un món amb un repartiment de la riquesa més just i equitatiu. L’objectiu és que estudiants de 1r de batxillerat puguin realitzar anàlisis crítiques i ben fonamentades i descobrir que un altre món és possible i que ells i elles també poden ser agents de canvi.

Llegir més

Jam de Treballs de Recerca de Cornellà

Accés a l’experiència
Autoria: Citilab i instituts de Cornellà, amb la col·laboració del CRP V del Baix Llobregat i el suport de l’Ajuntament de Cornellà
Any: 2019 i successius
Etapa: Batxillerat
Idioma: Català
Jornades intensives centrades en els treballs de recerca de batxillerat amb l’objectiu que l’alumnat defineixi el tema i altres elements del projecte que haurà de presentar durant el segon curs i que suposarà un 10% de la nota de l’etapa.

Llegir més

GUÍA PRADO: Sostenibilizar el curriculo de la Educación Secundaria

Enllaç al recurs
Autoria: Murga-Menoyo, Mª A. i Bautista-Cerro, Mª J. (Coordinadores)
Editorial: Càtedra UNESCO d’Educació Ambiental i Desenvolupament Sostenible, UNED
Any: 2019
Etapa: Educació Secundària
Idioma: Castellà
La Guia PRADO pretén que els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 siguin un referent per als continguts de les titulacions, i que aquestes els abordin explícitament, sempre que els programes de les assignatures hi donin peu.

Llegir més

Immigrant Escape Room

Accés a l’experiència
Autoria: José Luis Redondo (EE.PP de la Sagrada Familia, Úbeda)
Any: 2019
Etapa: ESO, Batxillerat
Idioma: Castellà
L’experiència s’estructura en dues parts: en la primera, per grups, l’alumnat tria una ruta migratòria i investiga tant les causes dels desplaçaments com els itineraris seguits i els principals obstacles a sortejar; en la segona, partint de la recerca prèvia, l’alumnat elabora la documentació, proves i pistes d’un escape room en què recrea (amb realisme i sense frivolitzar) escenaris i casuístiques d’un possible recorregut migratori: fronteres, un CIE, la falsificació de documents …

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework