Fotomovimiento

Enllaç al recurs
Any: Des de 2011
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Castellà

Mitj√† format per fotoactivistes que donen testimoni i fan difusi√≥ de la realitat social a trav√©s de les imatges (amb llic√®ncia Creative Commons BY-NC-ND 3.0). L’objectivitat del grup es basa en les diferents mirades dels seus components.

Llegir més

Transversalia.net

Espai multidisciplinar que ofereix multitud de recursos per a treballar l’educaci√≥ en valors a trav√©s de l’art contemporani per a Secund√†ria. El projecte concreta l’aplicaci√≥ pr√†ctica de la tesi doctoral de Clara Boj, amb el suport del Centre Parraga, espai per a les Arts Esc√®niques de M√ļrcia (Espanya). L’entorn virtual s’estructura a partir de temes transversals d’educaci√≥ per a la salut, medi ambient, consum, mitjans de comunicaci√≥, igualtat, pau i educaci√≥ sexual i afectiva. Els materials inclouen unitats did√†ctiques, exercicis pr√†ctics, aportacions de diferents artistes, etc., amb l’objectiu de promoure la reflexi√≥ cr√≠tica sobre la realitat social.

Enllaç al recurs

Llegir més

Theoneminutesjr

En angl√®s. Iniciativa inaugurada l’any 2002 per l’European Cultural Foundation, Theoneminutes Foundation i UNICEF orientada a potenciar l’√ļs de les arts visuals com a eina de comunicaci√≥ entre el jovent i promoure la seva for√ßa com a motor de canvi social. El programa impulsa la creaci√≥ de v√≠deos de 60 segons a partir de tallers de creaci√≥ que se celebren arreu del m√≥n i van adre√ßats a joves d’entre 12 i 20 anys. Els curtmetratges s√≥n compartits a la p√†gina web i participen en un concurs que conclou amb un lliurament de premis al festival europeu anual Stranger Festival. A trav√©s del web es poden fer arribar les sol¬∑licituds de tallers per part d’organitzacions, centres educatius, institucions d’art, etc. A l’edici√≥ del 2009 es va promocionar la realitzaci√≥ d’audiovisuals inspirats en els drets dels nens i nenes, amb motiu del 20√® aniversari de la Convenci√≥ dels Drets de l’Infant. Es poden consultar els finalistes i el v√≠deo premiat al seg√ľent enlla√ß.

Enllaç al recurs

Llegir més

Premio Escolar Paz y Cooperación

La Fundaci√≥ Pau i Cooperaci√≥ convoca anualment aquest premi en qu√® poden participar persones i centres educatius d’arreu del m√≥n. El premi vol refor√ßar l’educaci√≥ per a la pau i els drets humans, i s’hi estableixen diverses categories: dibuix (alumnat de 2 a 6 anys), cartell i lema (alumnat de 7 a 12 anys), mural (alumnat de 13 a 18 anys), celebraci√≥ escolar (estudiants, professorat i fam√≠lies).

Enllaç al recurs

Llegir més

Playing for a change

Projecte musical que es basa en el poder de la m√ļsica per superar fronteres i contribuir a la construcci√≥ de camins de pau. M√ļsics de carrer de tot el m√≥n uneixen les seves veus i instruments des de diferents racons del planeta per interpretar temes universals, destacant el valor de la m√ļsica com a instrument de transformaci√≥ social. La versi√≥ d'”Stand By Me” recull molt b√© l’esperit del projecte. Al web, en angl√®s, es pot consultar tota la informaci√≥ del projecte i altres programes vinculats i veure els documentals que s’han dut a terme fins ara.

Enllaç al recurs

Llegir més

Mediterr√°neo

Programa de R√†dio 3 – RNE. Des del web, pot accedir-se a les seves emissions √≠ntegres des del setembre del 2008. Recomanem la selecci√≥ musical. “Si la novel¬∑la pot convertir-se en la hist√≤ria privada de les cultures, per qu√® no comen√ßar a escriure un llibre sonor sobre l’actual cultura mediterr√†nia? Aquest √©s un viatge a la creaci√≥, a la m√ļsica i les lletres que ara neixen a una i altra riba de la Mediterr√†nia. A cada programa descobrim les influ√®ncies que uneixen tots els ports en art d’avantguarda, m√ļsica, literatura i escena”.

Enllaç al recurs

Llegir més

La Mezquita

En castell√†. Activitat per con√®ixer l’arquitectura de les mesquites. L’espai tamb√© inclou informaci√≥ complement√†ria sobre arquitectura isl√†mica i la mesquita que l’estudiant pot consultar en l√≠nia.

Enllaç al recurs

Llegir més

Essamba Art

En angl√®s i franc√®s. Espai web de l’artista camerunesa, resident a Amsterdam, Ang√®le Etoundi Essamba. Permet visualitzar moltes de les seves fotografies, que volen trencar amb els estereotips cap a les dones africanes.

Enllaç al recurs

Llegir més

Guernica

Enllaç al recurs
Autoria: Blanca Torras, professora d’Educaci√≥ Visual i Pl√†stica
Etapa: 4t d’ESO, batxillerat
Idioma: Català

WebQuest que analitza la iconografia de l’obra Guernica, de Pablo Picasso, i el context hist√≤ric que la va originar. El seu objectiu √©s educar en la pau i reflexionar sobre el sofriment de la poblaci√≥ civil en els conflictes b√®l¬∑lics recents.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework