La paz perpetua

WebQuest al voltant del llibre “La pau perpètua” de Kant, llibre al qual es pot accedir des del web. A través de les diferents activitats, s’intenta aprofundir en les claus dels conflictes bèl·lics per, comprenent-los, començar a ser capaç d’evitar-los. L’autor, Rafael Robles, és professor de filosofia en un institut de Ciudad Real.

Enllaç al recurs

Llegir més

L’aigua: realitat i símbol

En català. Gonçal Mayos, professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, és coautor d’aquest document (en PDF) que realitza un recorregut pel pensament filosòfic en relació a l’aigua en diferents èpoques.

Enllaç al recurs

Llegir més

Filósofos y Ciudadanos

Jesús Jiménez, professor a l’IES Guadarrama (Madrid), reuneix en aquest bloc els materials per a l’assignatura Filosofia i Ciutadania, així com les activitats que planteja al voltant de cada document. Cada estudiant ha d’obrir un bloc propi on anirà elaborant i publicant les seves reflexions, moltes d’elles referides a esdeveniments d’actualitat. Un altre bloc aglutina les publicacions de cada estudiant, mentre que al bloc Sapere Aude, pot accedir-se a materials i propostes d’altres assignatures que imparteix el mateix professor.

Enllaç al recurs

Llegir més

Martin Luther King y la Historia de Montgomery

Enllaç al recurs
Autoria: Ethan Persoff
Any: 2006
Idioma: Castellà, anglès i àrab.

Còmic editat originalment el 1956 per difondre les idees de Martin Luther King sobre la desobediència civil com a forma de lluita per la justícia.

Aquest material escanejat ha estat traduït a l’àrab i ha circulat per la plaça de Tahrir, a Egipte, durant les manifestacions del 2011.

Llegir més

1325 mujeres tejiendo la paz

Enllaç al recurs

En castellà i anglès. Es tracta d’un projecte de CEIPAZ-Fundación Cultura de Paz que pretén difondre el paper de les dones en la construcció de la pau. Per això, es mostren les històries de vida de 1.325 dones forjadores de pau.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework