La paz perpetua

WebQuest al voltant del llibre “La pau perp√®tua” de Kant, llibre al qual es pot accedir des del web. A trav√©s de les diferents activitats, s’intenta aprofundir en les claus dels conflictes b√®l¬∑lics per, comprenent-los, comen√ßar a ser capa√ß d’evitar-los. L’autor, Rafael Robles, √©s professor de filosofia en un institut de Ciudad Real.

Enllaç al recurs

Llegir més

L’aigua: realitat i s√≠mbol

En catal√†. Gon√ßal Mayos, professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, √©s coautor d’aquest document (en PDF) que realitza un recorregut pel pensament filos√≤fic en relaci√≥ a l’aigua en diferents √®poques.

Enllaç al recurs

Llegir més

Filósofos y Ciudadanos

Jes√ļs Jim√©nez, professor a l’IES Guadarrama (Madrid), reuneix en aquest bloc els materials per a l’assignatura Filosofia i Ciutadania, aix√≠ com les activitats que planteja al voltant de cada document. Cada estudiant ha d’obrir un bloc propi on anir√† elaborant i publicant les seves reflexions, moltes d’elles referides a esdeveniments d’actualitat. Un altre bloc aglutina les publicacions de cada estudiant, mentre que al bloc Sapere Aude, pot accedir-se a materials i propostes d’altres assignatures que imparteix el mateix professor.

Enllaç al recurs

Llegir més

Martin Luther King y la Historia de Montgomery

Enllaç al recurs
Autoria: Ethan Persoff
Any: 2006
Idioma: Castellà, anglès i àrab.

Còmic editat originalment el 1956 per difondre les idees de Martin Luther King sobre la desobediència civil com a forma de lluita per la justícia.

Aquest material escanejat ha estat tradu√Įt a l’√†rab i ha circulat per la pla√ßa de Tahrir, a Egipte, durant les manifestacions del 2011.

Llegir més

1325 mujeres tejiendo la paz

Enllaç al recurs

En castell√† i angl√®s. Es tracta d’un projecte de CEIPAZ-Fundaci√≥n Cultura de Paz que pret√©n difondre el paper de les dones en la construcci√≥ de la pau. Per aix√≤, es mostren les hist√≤ries de vida de 1.325 dones forjadores de pau.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework