La paz perpetua

WebQuest al voltant del llibre “La pau perp猫tua” de Kant, llibre al qual es pot accedir des del web. A trav茅s de les diferents activitats, s’intenta aprofundir en les claus dels conflictes b猫l路lics per, comprenent-los, comen莽ar a ser capa莽 d’evitar-los. L’autor, Rafael Robles, 茅s professor de filosofia en un institut de Ciudad Real.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

L’aigua: realitat i s铆mbol

En catal脿. Gon莽al Mayos, professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, 茅s coautor d’aquest document (en PDF) que realitza un recorregut pel pensament filos貌fic en relaci贸 a l’aigua en diferents 猫poques.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

Fil贸sofos y Ciudadanos

Jes煤s Jim茅nez, professor a l’IES Guadarrama (Madrid), reuneix en aquest bloc els materials per a l’assignatura Filosofia i Ciutadania, aix铆 com les activitats que planteja al voltant de cada document. Cada estudiant ha d’obrir un bloc propi on anir脿 elaborant i publicant les seves reflexions, moltes d’elles referides a esdeveniments d’actualitat. Un altre bloc aglutina les publicacions de cada estudiant, mentre que al bloc Sapere Aude, pot accedir-se a materials i propostes d’altres assignatures que imparteix el mateix professor.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

Martin Luther King y la Historia de Montgomery

Enlla莽 al recurs
Autoria: Ethan Persoff
Any: 2006
Idioma: Castell脿, angl猫s i 脿rab.

C貌mic editat originalment el 1956 per difondre les idees de Martin Luther King sobre la desobedi猫ncia civil com a forma de lluita per la just铆cia.

Aquest material escanejat ha estat tradu茂t a l’脿rab i ha circulat per la pla莽a de Tahrir, a Egipte, durant les manifestacions del 2011.

Llegir m茅s

1325 mujeres tejiendo la paz

Enlla莽 al recurs

En castell脿 i angl猫s. Es tracta d’un projecte de CEIPAZ-Fundaci贸n Cultura de Paz que pret茅n difondre el paper de les dones en la construcci贸 de la pau. Per aix貌, es mostren les hist貌ries de vida de 1.325 dones forjadores de pau.

Llegir m茅s

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework