El feminismo atraviesa la historia o c贸mo ha sido la lucha de las mujeres

Material educatiu, publicat per l’Institut Asturi脿 de la Dona, per facilitar la revisi贸 de la hist貌ria contempor脿nia dels llibres de text des d’una perspectiva de g猫nere. La proposta gira entorn de la lluita de les dones pels seus drets i reivindica el reconeixement del seu paper en la hist貌ria. Inclou activitats i recursos orientats a facilitar l’an脿lisi i reflexi贸 de l’alumnat sobre la construcci贸 de la hist貌ria des d’un punt de vista androc猫ntric.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

Emigrantes-Inmigrantes

Unitat did脿ctica interactiva dissenyada per Josefa Otero Ocha铆ta, sobre els moviments migratoris del segle XX. El recurs s’estructura en diferents apartats adre莽ats a alumnat de Secund脿ria i Batxillerat, orientacions per a pares i mares i una guia per a professorat. Inclou multitud de recursos -mapes, gr脿fics, estad铆stiques, exercicis pr脿ctics i altres activitats- per a afavorir la comprensi贸 i la reflexi贸 sobre el fenomen migratori, centrant-se especialment a Espanya.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

Projecte Buchenwald

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autora:聽Centres educatius de secund脿ria de la comarca del Garraf (Catalunya)
Any: Des del 2011-2012
Etapa:聽4t d’ESO o 1r de聽Batxillerat

Projecte desenvolupat en centres educatius de secund脿ria de la comarca del Garraf.

Llegir m茅s

Martin Luther King y la Historia de Montgomery

Enlla莽 al recurs
Autoria: Ethan Persoff
Any: 2006
Idioma: Castell脿, angl猫s i 脿rab.

C貌mic editat originalment el 1956 per difondre les idees de Martin Luther King sobre la desobedi猫ncia civil com a forma de lluita per la just铆cia.

Aquest material escanejat ha estat tradu茂t a l’脿rab i ha circulat per la pla莽a de Tahrir, a Egipte, durant les manifestacions del 2011.

Llegir m茅s

L’art dels totalitarismes

En catal脿 i castell脿. Recurs did脿ctic elaborat per Xavier Ripoll, en el qual s’apunten les relacions entre l’art i els r猫gims totalitaris del segle XX a Alemanya, It脿lia, Espanya i l’URSS. “Durant el per铆ode compr猫s entre 1922 i 1945, als pa茂sos sota r猫gims totalitaris, l’arquitectura i les altres arts visuals es van convertir en expressi贸 de les ideologies d’aquells r猫gims, en aparells al servei de l’Estat”.

Llegir m茅s

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework