El feminismo atraviesa la historia o cómo ha sido la lucha de las mujeres

Material educatiu, publicat per l’Institut Asturià de la Dona, per facilitar la revisió de la història contemporània dels llibres de text des d’una perspectiva de gènere. La proposta gira entorn de la lluita de les dones pels seus drets i reivindica el reconeixement del seu paper en la història. Inclou activitats i recursos orientats a facilitar l’anàlisi i reflexió de l’alumnat sobre la construcció de la història des d’un punt de vista androcèntric.

Enllaç al recurs

Llegir més

Emigrantes-Inmigrantes

Unitat didàctica interactiva dissenyada per Josefa Otero Ochaíta, sobre els moviments migratoris del segle XX. El recurs s’estructura en diferents apartats adreçats a alumnat de Secundària i Batxillerat, orientacions per a pares i mares i una guia per a professorat. Inclou multitud de recursos -mapes, gràfics, estadístiques, exercicis pràctics i altres activitats- per a afavorir la comprensió i la reflexió sobre el fenomen migratori, centrant-se especialment a Espanya.

Enllaç al recurs

Llegir més

Projecte Buchenwald

Accés a l’experiència
Autora: Centres educatius de secundària de la comarca del Garraf (Catalunya)
Any: Des del 2011-2012
Etapa: 4t d’ESO o 1r de Batxillerat

Projecte desenvolupat en centres educatius de secundària de la comarca del Garraf.

Llegir més

Martin Luther King y la Historia de Montgomery

Enllaç al recurs
Autoria: Ethan Persoff
Any: 2006
Idioma: Castellà, anglès i àrab.

Còmic editat originalment el 1956 per difondre les idees de Martin Luther King sobre la desobediència civil com a forma de lluita per la justícia.

Aquest material escanejat ha estat traduït a l’àrab i ha circulat per la plaça de Tahrir, a Egipte, durant les manifestacions del 2011.

Llegir més

L’art dels totalitarismes

En català i castellà. Recurs didàctic elaborat per Xavier Ripoll, en el qual s’apunten les relacions entre l’art i els règims totalitaris del segle XX a Alemanya, Itàlia, Espanya i l’URSS. “Durant el període comprès entre 1922 i 1945, als països sota règims totalitaris, l’arquitectura i les altres arts visuals es van convertir en expressió de les ideologies d’aquells règims, en aparells al servei de l’Estat”.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework