Sistemes de numeraci贸

En catal脿. Al blog del programa de televisi贸 “Einstein a la platja” (Barcelona TV), es troba aquest article que, entre d’altres, mostra l’origen indo-脿rab dels n煤meros actuals, el rebuig inicial a les xifres 脿rabs (signes diab貌lics), les contribucions d’altres cultures al desenvolupament de les matem脿tiques, formes de c脿lcul de diferents pobles del m贸n, etc.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

Grandes Economistas

Es tracta d’una enciclop猫dia virtual editada pel grup de recerca Eumednet, de la Universitat de M脿laga. Inclou breus articles sobre 927 economistes, aix铆 com pensadors i cient铆fics socials que han fet contribucions en aquest 脿mbit. S’inclouen els cl脿ssics, per貌 tamb茅 aquells que han fet aportacions m茅s concretes, d’inter猫s per a una determinat 脿mbit cient铆fic o geogr脿fic, que potser s贸n reconeguts al seu propi pa铆s per貌 ignorats per un m贸n acad猫mic dominat pels autors anglosaxons. A l’espai web del grup Eumednet, pot accedir-se a molts altres materials d’inter猫s per a la Secund脿ria i la Universitat.

Enlla莽 al recurs

Llegir m茅s

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework