¬ŅNos salvar√° la tecnolog√≠a?

Enllaç al recurs
Autoria: Ecologistes en Acció

Document amb diferents propostes did√†ctiques que persegueixen que el professorat pugui treballar el tema de la tecnologia, i la nostra relaci√≥ amb ella, des del plantejament obert i cr√≠tic de 14 preguntes que q√ľestionen ‚Äúcerteses‚ÄĚ. Cada pregunta s’acompanya d’idees sobre possibles activitats a fer, no marcades per nivells educatius estrictes, ni disciplines concretes. Per a cada pregunta, s’aporta tamb√© un material de suport que pot servir per a la formaci√≥ del professorat i l’alumnat.

L’informe s’emmarca en el projecte ‚Äú99 Preguntes i 99 Experi√®ncies per aprendre a viure en un m√≥n just i sostenible‚ÄĚ.

Llegir més

Parlem de racisme a les escoles

Enllaç al recurs
Autoria: Ajuntament de Barcelona
Vídeo i guia pedagògica per prevenir i treballar el racisme en espais educatius. En el vídeo, un grup de joves parlen de les seves vivències a l’escola com a persones racialitzades no-blanques. La guia ofereix activitats per treballar el visionat del vídeo amb l’alumnat.

Llegir més

La plaça dels ADR

Enllaç al recurs
Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia
Any: 2018
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Català
Infografia interactiva i vídeo sobre els cinc procediments de resolució alternativa de conflictes més habituals: negociació, dret col·laboratiu, mediació, conciliació i arbitratge.

Llegir més

Human Costs of Border Control

Enllaç al recurs
Autoria: Last, Tamara (Vrije Universiteit Amsterdam)
Any: 2015
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Recull de dades oficials (produ√Įdes per Espanya, Gibraltar, It√†lia, Malta i Gr√®cia) sobre persones que van morir mentre intentaven arribar als pa√Įsos del sud de la UE, i els cossos de les quals van ser trobats o portats a Europa.

Llegir més

Flood Maps

Enllaç al recurs
Autoria: Alex Tingle a partir de dades de la NASA
Any: 2006-2018
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Mapamundi que mostra les inundacions previstes per l’augment del nivell de mar.

√Čs un mapa que l’especialista en sistemes Alex Tingle va impulsar l’any 2006, a partir de dades de la NASA, despr√©s que un informe del govern de la Gran Bretanya senyal√©s que l’emissi√≥ de gasos d’efecte hivernacle era m√©s perillosa del que s’havia previst.

Llegir més

Anomalies de temperatura per país

Enllaç al recurs
Autoria: Antti Lipponen
Any: 2018
Antti Lipponen, cient√≠fic investigador de l‚ÄôInstitut Meteorol√≤gic Finland√®s ha publicat, l‚Äôagost de 2018, aquesta visualitzaci√≥ de dades que il¬∑lustra l‚Äôevoluci√≥ de l‚Äôescalfament del planeta de 1880 a 2017, desglossada per 191 pa√Įsos, en base a dades GISTEMP de la NASA.

Llegir més

#NoTeOlvides de los refugiados

Enllaç al recurs
Autoria: Diversos vinyetistes
Editorial: Accem
Any: 2018
Etapa: Primària, ESO, Universitat, EPA
Idioma: Castellà

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2018, una desena d’ONG de l’√†mbit del refugi i la cooperaci√≥ internacional i al voltant de 50 vinyetistes es van unir per recuperar el #NoTeOlvides que va fer c√®lebre el dibuixant ‘Forges’.

Aquest #NoTeOlvides feia refer√®ncia tant a les persones refugiades com als compromisos de protecci√≥ i acollida d’aquestes persones adquirits per les autoritats pol√≠tiques.

Llegir més

Atlas of Sustainable Development Goals 2018

Enllaç al recurs
Autoria: Banc Mundial
Any: 2018

L’atles presenta mapes, gr√†fics i hist√≤ries que mostren el progr√©s de les societats cap als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a cada un dels ODS, s’han seleccionat dades basades en els Indicadors Mundials de Desenvolupament: una compilaci√≥ de m√©s de 1.400 indicadors per a m√©s de 220 economies sobre el desenvolupament global i la qualitat de vida de les persones.

Els continguts d’aquesta publicaci√≥ estan disponibles en format PDF; les dades estan disponibles al Cat√†leg de dades del Banc Mundial i el codi utilitzat per generar la majoria de les xifres est√† disponible a Github. L’edici√≥ 2017 de l’Atles dels Objectius de Desenvolupament Sostenible es pot trobar aqu√≠.

Llegir més

SDG Index and Dashboards Report

Enllaç al recurs
Autoria: Sachs, J.; Kroll, C; Schmidt-Traub, G; Lafortune, G; Fuller, G.
Editorial: Sustainable Development Solutions Network (SDSN) i Bertelsmann Stiftung
Any: Des de 2015

Primer estudi mundial per avaluar on es troba cada país en relació a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A difer√®ncia dels seus predecessors – els Objectius de Desenvolupament del Mil¬∑lenni (ODM) -, els ODS estableixen est√†ndards no nom√©s per als pa√Įsos emergents i en desenvolupament, sin√≥ tamb√© per als pa√Įsos industrialitzats.

Tant els governs com la societat civil poden usar aquest estudi per identificar prioritats d’acci√≥, comprendre els principals desafiaments d’implementaci√≥, rastrejar el progr√©s, garantir la rendici√≥ de comptes i identificar les escletxes que s’han de tancar per assolir els ODS per a l’any 2030.

Llegir més

Fotomovimiento

Enllaç al recurs
Any: Des de 2011
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Castellà

Mitj√† format per fotoactivistes que donen testimoni i fan difusi√≥ de la realitat social a trav√©s de les imatges (amb llic√®ncia Creative Commons BY-NC-ND 3.0). L’objectivitat del grup es basa en les diferents mirades dels seus components.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework