La pla莽a dels ADR

Enlla莽 al recurs
Autoria: TERMCAT, Centre de Terminologia
Any: 2018
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Catal脿
Infografia interactiva i v铆deo sobre els cinc procediments de resoluci贸 alternativa de conflictes m茅s habituals: negociaci贸, dret col路laboratiu, mediaci贸, conciliaci贸 i arbitratge.

Llegir m茅s

Human Costs of Border Control

Enlla莽 al recurs
Autoria: Last, Tamara (Vrije Universiteit Amsterdam)
Any: 2015
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Recull de dades oficials (produ茂des per Espanya, Gibraltar, It脿lia, Malta i Gr猫cia) sobre persones que van morir mentre intentaven arribar als pa茂sos del sud de la UE, i els cossos de les quals van ser trobats o portats a Europa.

Llegir m茅s

Flood Maps

Enlla莽 al recurs
Autoria: Alex Tingle a partir de dades de la NASA
Any: 2006-2018
Etapa: Batxillerat, Universitat, EPA
Mapamundi que mostra les inundacions previstes per l鈥檃ugment del nivell de mar.

脡s un mapa que l’especialista en sistemes Alex Tingle va impulsar l’any 2006, a partir de dades de la NASA, despr茅s que un informe del govern de la Gran Bretanya senyal茅s que l’emissi贸 de gasos d’efecte hivernacle era m茅s perillosa del que s’havia previst.

Llegir m茅s

Anomalies de temperatura per pa铆s

Enlla莽 al recurs
Autoria: Antti Lipponen
Any: 2018
Antti Lipponen, cient铆fic investigador de l鈥橧nstitut Meteorol貌gic Finland猫s ha publicat, l鈥檃gost de 2018, aquesta visualitzaci贸 de dades que il路lustra l鈥檈voluci贸 de l鈥檈scalfament del planeta de 1880 a 2017, desglossada per 191 pa茂sos, en base a dades GISTEMP de la NASA.

Llegir m茅s

#NoTeOlvides de los refugiados

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diversos vinyetistes
Editorial: Accem
Any: 2018
Etapa: Prim脿ria, ESO, Universitat, EPA
Idioma: Castell脿

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2018, una desena d’ONG de l’脿mbit del refugi i la cooperaci贸 internacional i al voltant de 50 vinyetistes es van unir per recuperar el #NoTeOlvides que va fer c猫lebre el dibuixant ‘Forges’.

Aquest #NoTeOlvides feia refer猫ncia tant a les persones refugiades com als compromisos de protecci贸 i acollida d’aquestes persones adquirits per les autoritats pol铆tiques.

Llegir m茅s

Atlas of Sustainable Development Goals 2018

Enlla莽 al recurs
Autoria: Banc Mundial
Any: 2018

L’atles presenta mapes, gr脿fics i hist貌ries que mostren el progr茅s de les societats cap als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Per a cada un dels ODS, s’han seleccionat dades basades en els Indicadors Mundials de Desenvolupament: una compilaci贸 de m茅s de 1.400 indicadors per a m茅s de 220 economies sobre el desenvolupament global i la qualitat de vida de les persones.

Els continguts d’aquesta publicaci贸 estan disponibles en format PDF; les dades estan disponibles al Cat脿leg de dades del Banc Mundial i el codi utilitzat per generar la majoria de les xifres est脿 disponible a Github. L’edici贸 2017 de l’Atles dels Objectius de Desenvolupament Sostenible es pot trobar aqu铆.

Llegir m茅s

SDG Index and Dashboards Report

Enlla莽 al recurs
Autoria: Sachs, J.; Kroll, C; Schmidt-Traub, G; Lafortune, G; Fuller, G.
Editorial: Sustainable Development Solutions Network (SDSN) i Bertelsmann Stiftung
Any: Des de 2015

Primer estudi mundial per avaluar on es troba cada pa铆s en relaci贸 a la consecuci贸 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

A difer猫ncia dels seus predecessors – els Objectius de Desenvolupament del Mil路lenni (ODM) -, els ODS estableixen est脿ndards no nom茅s per als pa茂sos emergents i en desenvolupament, sin贸 tamb茅 per als pa茂sos industrialitzats.

Tant els governs com la societat civil poden usar aquest estudi per identificar prioritats d’acci贸, comprendre els principals desafiaments d’implementaci贸, rastrejar el progr茅s, garantir la rendici贸 de comptes i identificar les escletxes que s’han de tancar per assolir els ODS per a l’any 2030.

Llegir m茅s

Fotomovimiento

Enlla莽 al recurs
Any: Des de 2011
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Castell脿

Mitj脿 format per fotoactivistes que donen testimoni i fan difusi贸 de la realitat social a trav茅s de les imatges (amb llic猫ncia Creative Commons BY-NC-ND 3.0). L’objectivitat del grup es basa en les diferents mirades dels seus components.

Llegir m茅s

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework