Parlem de drets

Enllaç al recurs
Autoria: GrupIREF (Grup d’Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia)

Exercicis i activitats per treballar a les aules, des d‚Äôinfantil a secund√†ria, amb l’objectiu d’afavorir la prevenci√≥ de la viol√®ncia i la coeducaci√≥ a trav√©s de l‚Äôestimulaci√≥ de l‚Äôexpressi√≥ oral individual i grupal. Els recursos tenen com a referent els drets dels infants o b√© els drets humans.

Llegir més

¬ŅNos salvar√° la tecnolog√≠a?

Enllaç al recurs
Autoria: Ecologistes en Acció

Document amb diferents propostes did√†ctiques que persegueixen que el professorat pugui treballar el tema de la tecnologia, i la nostra relaci√≥ amb ella, des del plantejament obert i cr√≠tic de 14 preguntes que q√ľestionen ‚Äúcerteses‚ÄĚ. Cada pregunta s’acompanya d’idees sobre possibles activitats a fer, no marcades per nivells educatius estrictes, ni disciplines concretes. Per a cada pregunta, s’aporta tamb√© un material de suport que pot servir per a la formaci√≥ del professorat i l’alumnat.

L’informe s’emmarca en el projecte ‚Äú99 Preguntes i 99 Experi√®ncies per aprendre a viure en un m√≥n just i sostenible‚ÄĚ.

Llegir més

Parlem de racisme a les escoles

Enllaç al recurs
Autoria: Ajuntament de Barcelona
Vídeo i guia pedagògica per prevenir i treballar el racisme en espais educatius. En el vídeo, un grup de joves parlen de les seves vivències a l’escola com a persones racialitzades no-blanques. La guia ofereix activitats per treballar el visionat del vídeo amb l’alumnat.

Llegir més

Directori WebQuestes

Enllaç al recurs
Autoria: Comunitat Catalana de WebQuest
Etapa: Totes
Idioma: Català

Espai col·laboratiu creat amb l’objectiu de reunir totes aquelles webquest que compleixin els criteris de funcionament, com també, d’oferir un espai, a mode de portal, on el professorat pugui trobar webquest de diverses disciplines educatives, afegir-ne d’altres o proposar noves categories.

Llegir més

Entreterres РGuia educativa sobre les migracions a la Mediterrània

Enllaç al recurs
Autoria: Stop Maremortum, Servei Civil Internacional i la cooperativa Eduxarxa
A√Īo: 2016
Etapa: De 9 anys en endavant
Idioma: Català

Guia educativa sobre migracions a la Mediterr√†nia. L’objectiu del material √©s dotar d’eines a les entitats educatives, les escoles i els instituts per abordar la tem√†tica de les persones refugiades amb les persones joves i infants, des d’una perspectiva de construcci√≥ de pau i de transformaci√≥ social.

Llegir més

Dones Defensores dels Drets Humans

Enllaç al recurs
Autoria: Consell Municipal de Solidaritat de Manresa i Casa Flors Sirera
Any: 2020
Etapa: ESO, Batxillerat
Idioma: Català
Exposici√≥ f√≠sica i digital sobre les lluites d‚Äôalgunes dones que, des de diferents pa√Įsos i cultures, han defensat la vida. Vol ser un reconeixement a totes aquelles dones, reconegudes i an√≤nimes, que treballen permanentment pel respecte i l’exercici de drets.

Llegir més

Guies didàctiques Tasharuk

Enllaç al recurs
Autoria: Escola de Cultura de Pau
Any: 2022
Etapa: De 4t d’ESO en endavant
Idioma: Català

Guies didàctiques que pretenen motivar la reflexió i invitar a l’acció davant de la situació a Palestina, amb una atenció especial a les realitats que afronten dones i nenes des d’una mirada de gènere. Els continguts tenen com punt de partida tres curtmetratges de directores palestines.

Llegir més

GU√ćA PRADO: Sostenibilizar el curriculo de la Educaci√≥n Secundaria

Enllaç al recurs
Autoria: Murga-Menoyo, Mª A. i Bautista-Cerro, Mª J. (Coordinadores)
Editorial: C√†tedra UNESCO d’Educaci√≥ Ambiental i Desenvolupament Sostenible, UNED
Any: 2019
Etapa: Educació Secundària
Idioma: Castellà
La Guia PRADO pret√©n que els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 siguin un referent per als continguts de les titulacions, i que aquestes els abordin expl√≠citament, sempre que els programes de les assignatures hi donin peu.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework