Space awareness

spaceawareness-300x148Enllaç al recurs
En anglès i castellà. Lloc web que té l’objectiu de despertar l’entusiasme dels futurs científics espacials i també fomentar entre els més petits el concepte de ciutadania global i tolerància envers la diversitat cultural.

Llegir més

Ciències en Context

Accés al web
Autoria: Grup de recerca i innovació educativa Llenguatge i Ensenyament de les Ciències (LIEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Any: Des del 2015
Etapa: Principalment, secundària
Idioma: Català

Web amb propostes d’activitats que promouen aprendre ciències i sobre ciències modelitzant el context. Per context, s’entén l’escenari que permeti generar en l’alumnat la necessitat d’entendre algun dels fenòmens que passen o han passat en el món.

Llegir més

Anàlisi de l’absència de les dones als manuals de l’E.S.O.

Mujeres en la ESOEnllaç al recurs

Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts.

Llegir més

El agua, un derecho en un mundo desigual

En castellà, eusquera, anglès, francès i àrab. Document elaborat per joves de la xarxa Peace Child Internacional a partir de l’Informe de les Nacions Unides sobre desenvolupament humà 2006 “Més enllà de l’escassetat: poder, pobresa i la crisi mundial de l’aigua”, centrat en el dret d’accés a l’aigua potable i un sanejament apropiat. El quadern recull la visió de joves de diversos llocs del món sobre la crisi de l’aigua i, a través d’històries, dibuixos, esquemes, poemes, etc., exposen la problemàtica i insten a emprendre accions per aconseguir l’accés universal a l’aigua, com dret bàsic per al benestar i el desenvolupament humà.

Enllaç al recurs

Llegir més

Dels rius i embassaments fins a l’aixeta

En català. Elaborada per Albert Xirgo (CRP La Garrotxa) amb l’objectiu de donar a conèixer una nova cultura de l’aigua. Fer que l’alumnat prengui consciència que l’aigua és un bé escàs i que modifiqui, en aquest sentit, alguna conducta a casa i a l’escola.

Enllaç al recurs

Llegir més

Contaminació a l’Ebre

En català. WebQuest realitzada per Jordi Niubó, professor de Ciències Naturals de l’IES Mare de Déu de la Candelera de L’Ametlla de Mar. Està dirigida a l’alumnat del 1r i 2n cicle d’ESO, tot i que també podria dirigir-se, amb algunes ampliacions, a alumnat de primer i segon de Batxillerat. Proposa una investigació al voltant dels conflictes ocasionats per la contaminació del riu Ebre.

Enllaç al recurs

Llegir més

Projecte Rius

En català i gallec. El Projecte Rius és una iniciativa de l’Associació Hàbitats que té com a objectiu principal estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Permet conèixer com són i com funcionen els nostres rius, així com els problemes que pateixen i què podem fer per millorar-los. Ofereix activitats.

Enllaç al recurs

Llegir més

L’aigua a Europa, un recurs a defensar

En català i anglès. L’IES Sant Quirze forma part des del curs 2000/01 d’una xarxa d’escoles europees creada per estudiar conjuntament l’aigua com un recurs a defensar. L’idioma de treball i d’intercanvi d’experiències és l’anglès. Entre els diferents centres han publicat textos sobre l’aigua des de diferents perspectives: l’aigua a través de la història, en les religions, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Makina gabeko eguna / Un día sin máquinas

Kaidara recull aquesta campanya de sensibilització sobre estalvi energètic dissenyada per alumnat de 4t de secundària de l’IES Laudio Ikastola de Llodio (Biscaia) i implementada pels seus companys i companyes de 1r i 2n. L’experiència, recollida en aquest document (PDF), mostra com els i les participants van haver de buscar alternatives durant una jornada sense màquines prescindibles.

Enllaç al recurs

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework