Immigrant Escape Room

Accés a l’experiència
Autoria: José Luis Redondo (EE.PP de la Sagrada Familia, Úbeda)
Any: 2019
Etapa: ESO, Batxillerat
Idioma: Castellà
L’experiència s’estructura en dues parts: en la primera, per grups, l’alumnat tria una ruta migratòria i investiga tant les causes dels desplaçaments com els itineraris seguits i els principals obstacles a sortejar; en la segona, partint de la recerca prèvia, l’alumnat elabora la documentació, proves i pistes d’un escape room en què recrea (amb realisme i sense frivolitzar) escenaris i casuístiques d’un possible recorregut migratori: fronteres, un CIE, la falsificació de documents …

Llegir més

Discrepància benvinguda! Guia pedagògica per al diàleg controvertit a l’aula

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito i Marina Caireta
Editorial: Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona
Any: 2018
Idioma: Català
Amb l’objectiu de promoure el diàleg ciutadà, i en especial sobre els temes que poden ser més difícils de tractar, aquesta guia busca aportar eines, experiències i reflexions per al professorat sobre com abordar temes controvertits a l’aula.

La publicació és el resultat del projecte de recerca i formació “Com abordar temes controvertits a l’aula?”, iniciat l’any 2017 amb el suport de la Fundació Evens i l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més

The planet and the 17 goals

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
Còmic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organització Reading with Pictures.

Els 17 ODS són un compromís que els 193 països de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injustícies i solucionar el canvi climàtic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pròleg i un epíleg. El còmic complet s’ofereix en format Power Point.

Llegir més

Projecte Migracions

Accés a l’experiència
Autoria: INS Barres i Ones (Badalona)
Any: Des de 2016
Etapa: 3r d’ESO
Idioma: Català

Les migracions són el fil conductor del treball globalitzat de 3r d’ESO. L’alumnat s’aproxima a aquesta realitat des de diferents punts de vista i, després d’un procés de recerca i reflexió, realitza dues propostes artístiques en aliança amb el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MhiC) i l’Ajuntament de Badalona.

Llegir més

#NoTeOlvides de los refugiados

Enllaç al recurs
Autoria: Diversos vinyetistes
Editorial: Accem
Any: 2018
Etapa: Primària, ESO, Universitat, EPA
Idioma: Castellà

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2018, una desena d’ONG de l’àmbit del refugi i la cooperació internacional i al voltant de 50 vinyetistes es van unir per recuperar el #NoTeOlvides que va fer cèlebre el dibuixant ‘Forges’.

Aquest #NoTeOlvides feia referència tant a les persones refugiades com als compromisos de protecció i acollida d’aquestes persones adquirits per les autoritats polítiques.

Llegir més

Refugiats, per què?

Enllaç al recurs
Autoria: FundiPau
Editorial: FundiPau amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament
Any: 2018
Etapa: Cicle superior de Primària, ESO i Batxillerat
Idioma: Català

Llegir més

Historia de Zainab. Periplos de una niña siria que huye de la guerra

Enllaç al recurs
Autoria: VV. AA., dins del Visualizar 2017, organitzat pel DataLab de MediaLab Prado, amb la col·laboració de la Fundació porCausa
Any: 2017
Etapa: Primària i ESO
Idioma: Castellà
Còmic que vol visibilitzar l’èxode de Zainab, una nena siriana d’11 anys que fuig amb la seva família de la guerra de Síria, com han fet més d’11 milions de persones des que va començar el conflicte, l’any 2011.

Llegir més

Fotomovimiento

Enllaç al recurs
Any: Des de 2011
Etapa: ESO, Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Castellà

Mitjà format per fotoactivistes que donen testimoni i fan difusió de la realitat social a través de les imatges (amb llicència Creative Commons BY-NC-ND 3.0). L’objectivitat del grup es basa en les diferents mirades dels seus components.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework