Anàlisi de l’absència de les dones als manuals de l’E.S.O.

Mujeres en la ESOEnllaç al recurs

Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts.

Llegir més

Tejero González, C.M.; Ibañez Cano, A. y Pérez Alonso, A. (2008). Cultura de paz y noviolencia. La defensa personal como propuesta educativa.

Article (en PDF) publicat a: Revista Internacional de Medicina i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport vol. 8 (31) pp. 199-211. Resumeix una experiència educativa en què van participar tres professors d’educació física, 465 alumnes de secundària i dos experts convidats, per indagar si la defensa personal pot tenir espai en el currículum d’educació física. S’argumenta que la persona formada en autoprotecció adquireix seguretat i confiança, el que li permet actuar amb major tranquil·litat i coneixement davant una agressió, afavorint així la noviolència.

Enllaç al recurs

Llegir més

El Korfbal. L’únic esport mixt

En català. WebQuest elaborada per Meritxell Arderiu Antonell. Proposa conèixer un esport mixt, el Korfbal. Cerca la implicació de l’alumnat i que s’iniciï en la presa de decisions, tant pel que fa al seu grup o equip com respecte als altres. Es tracta de poder compartir moments d’emoció, d’esforç, de frustració i de tantes coses que passen fent esport.

Enllaç al recurs

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework