Discrep√†ncia benvinguda! Guia pedag√≤gica per al di√†leg controvertit a l’aula

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito i Marina Caireta
Editorial: Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona
Any: 2018
Idioma: Català
Amb l’objectiu de promoure el di√†leg ciutad√†, i en especial sobre els temes que poden ser m√©s dif√≠cils de tractar, aquesta guia busca aportar eines, experi√®ncies i reflexions per al professorat sobre com abordar temes controvertits a l’aula.

La publicaci√≥ √©s el resultat del projecte de recerca i formaci√≥ “Com abordar temes controvertits a l’aula?”, iniciat l’any 2017 amb el suport de la Fundaci√≥ Evens i l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més

The planet and the 17 goals

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
C√≤mic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organitzaci√≥ Reading with Pictures.

Els 17 ODS s√≥n un comprom√≠s que els 193 pa√Įsos de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injust√≠cies i solucionar el canvi clim√†tic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pr√≤leg i un ep√≠leg. El c√≤mic complet s’ofereix en format Power Point.

Llegir més

What’s Up! Com vas de salut mental?

Enllaç al recurs
Autoria: Obertament
Any: Des de 2017
Etapa: 3r i 4t d’ESO
Idioma: Català

Programa que – a trav√©s de materials, recursos i experi√®ncies personals – proposa parlar sobre benestar i malestar mental a l’aula per tal d’eliminar els prejudicis i els tab√ļs que existeixen, entenent que tothom t√© salut mental i que, igual que amb la salut f√≠sica, se l’ha de tenir en compte i cuidar-la.

Llegir més

Projecte Migracions

Acc√©s a l’experi√®ncia
Autoria: INS Barres i Ones (Badalona)
Any: Des de 2016
Etapa: 3r d’ESO
Idioma: Català

Les migracions s√≥n el fil conductor del treball globalitzat de 3r d’ESO. L’alumnat s’aproxima a aquesta realitat des de diferents punts de vista i, despr√©s d’un proc√©s de recerca i reflexi√≥, realitza dues propostes art√≠stiques en alian√ßa amb el Museu d’Hist√≤ria de la Immigraci√≥ de Catalunya (MhiC) i l’Ajuntament de Badalona.

Llegir més

Mariama РMaterial de sensibilització sobre la mutilació genital femenina

Enllaç al recurs
Autoria: Mabel Lozano (curtmetratge), Luisa Antolín Villota i Daniel Pérez (conte), Manuel Galán González-Pardo i Inés Zamanillo Rojo (guia didàctica)
Editorial: UNAF (Uni√≥n de Asociaciones Familiares) amb la col¬∑laboraci√≥ de l’Obra Social La Caixa
Any: 2016-2017
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Castellà, anglès, francès, portuguès

Material de sensibilitzaci√≥ sobre la mutilaci√≥ genital femenina format per un curtmetratge (9 min.), un conte il¬∑lustrat basat en el curtmetratge i una guia did√†ctica per treballar el tema a l’aula i en espais d’educaci√≥ no formal.

Llegir més

Pillada por ti

Enllaç al recurs
Autoria: Miguel Angel Giner (guió) i Cristina Duran (il·lustracions)
Editorial: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat
Any: 2017 (3ª edició)
Etapa: ESO
Idioma: Castellà

C√≤mic que aborda manifestacions i senyals de perill de la viol√®ncia de g√®nere amb l’objectiu de prevenir la seva aparici√≥ entre els m√©s joves.

Llegir més

#NoTeOlvides de los refugiados

Enllaç al recurs
Autoria: Diversos vinyetistes
Editorial: Accem
Any: 2018
Etapa: Primària, ESO, Universitat, EPA
Idioma: Castellà

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2018, una desena d’ONG de l’√†mbit del refugi i la cooperaci√≥ internacional i al voltant de 50 vinyetistes es van unir per recuperar el #NoTeOlvides que va fer c√®lebre el dibuixant ‘Forges’.

Aquest #NoTeOlvides feia refer√®ncia tant a les persones refugiades com als compromisos de protecci√≥ i acollida d’aquestes persones adquirits per les autoritats pol√≠tiques.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework