The planet and the 17 goals

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
Còmic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organització Reading with Pictures.

Els 17 ODS són un compromís que els 193 països de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injustícies i solucionar el canvi climàtic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pròleg i un epíleg. El còmic complet s’ofereix en format Power Point.

Llegir més

Projecte Migracions

Accés a l’experiència
Autoria: INS Barres i Ones (Badalona)
Any: Des de 2016
Etapa: 3r d’ESO
Idioma: Català

Les migracions són el fil conductor del treball globalitzat de 3r d’ESO. L’alumnat s’aproxima a aquesta realitat des de diferents punts de vista i, després d’un procés de recerca i reflexió, realitza dues propostes artístiques en aliança amb el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MhiC) i l’Ajuntament de Badalona.

Llegir més

Pillada por ti

Enllaç al recurs
Autoria: Miguel Angel Giner (guió) i Cristina Duran (il·lustracions)
Editorial: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat
Any: 2017 (3ª edició)
Etapa: ESO
Idioma: Castellà

Còmic que aborda manifestacions i senyals de perill de la violència de gènere amb l’objectiu de prevenir la seva aparició entre els més joves.

Llegir més

Historia de Zainab. Periplos de una niña siria que huye de la guerra

Enllaç al recurs
Autoria: VV. AA., dins del Visualizar 2017, organitzat pel DataLab de MediaLab Prado, amb la col·laboració de la Fundació porCausa
Any: 2017
Etapa: Primària i ESO
Idioma: Castellà
Còmic que vol visibilitzar l’èxode de Zainab, una nena siriana d’11 anys que fuig amb la seva família de la guerra de Síria, com han fet més d’11 milions de persones des que va començar el conflicte, l’any 2011.

Llegir més

Anàlisi de l’absència de les dones als manuals de l’E.S.O.

Mujeres en la ESOEnllaç al recurs

Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts.

Llegir més

Women Are Heroes

Es tracta d’un projecte de l’artista francès conegut amb el pseudònim de JR. Les fotografies de dones de les favel·les de Róo, Kenya, Sierra Leone, Libèria, Índia o Cambodja s’exposen com enormes collages a les façanes dels seus barris. Sobre aquesta intervenció artística, s’ha fet un documental. A Facebook, es poden veure fotografies del projecte.

Enllaç al recurs

Llegir més

Transversalia.net

Espai multidisciplinar que ofereix multitud de recursos per a treballar l’educació en valors a través de l’art contemporani per a Secundària. El projecte concreta l’aplicació pràctica de la tesi doctoral de Clara Boj, amb el suport del Centre Parraga, espai per a les Arts Escèniques de Múrcia (Espanya). L’entorn virtual s’estructura a partir de temes transversals d’educació per a la salut, medi ambient, consum, mitjans de comunicació, igualtat, pau i educació sexual i afectiva. Els materials inclouen unitats didàctiques, exercicis pràctics, aportacions de diferents artistes, etc., amb l’objectiu de promoure la reflexió crítica sobre la realitat social.

Enllaç al recurs

Llegir més

Theoneminutesjr

En anglès. Iniciativa inaugurada l’any 2002 per l’European Cultural Foundation, Theoneminutes Foundation i UNICEF orientada a potenciar l’ús de les arts visuals com a eina de comunicació entre el jovent i promoure la seva força com a motor de canvi social. El programa impulsa la creació de vídeos de 60 segons a partir de tallers de creació que se celebren arreu del món i van adreçats a joves d’entre 12 i 20 anys. Els curtmetratges són compartits a la pàgina web i participen en un concurs que conclou amb un lliurament de premis al festival europeu anual Stranger Festival. A través del web es poden fer arribar les sol·licituds de tallers per part d’organitzacions, centres educatius, institucions d’art, etc. A l’edició del 2009 es va promocionar la realització d’audiovisuals inspirats en els drets dels nens i nenes, amb motiu del 20è aniversari de la Convenció dels Drets de l’Infant. Es poden consultar els finalistes i el vídeo premiat al següent enllaç.

Enllaç al recurs

Llegir més

Premio Escolar Paz y Cooperación

La Fundació Pau i Cooperació convoca anualment aquest premi en què poden participar persones i centres educatius d’arreu del món. El premi vol reforçar l’educació per a la pau i els drets humans, i s’hi estableixen diverses categories: dibuix (alumnat de 2 a 6 anys), cartell i lema (alumnat de 7 a 12 anys), mural (alumnat de 13 a 18 anys), celebració escolar (estudiants, professorat i famílies).

Enllaç al recurs

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework