Anàlisi de l’absència de les dones als manuals de l’E.S.O.

Mujeres en la ESOEnllaç al recurs

Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts.

Llegir més

Mundo árabo-islámico, por Laura Mijares

Enllaç al recurs

Autoria: Laura Mijares, Col·lectiu Yedra (coordinació)
Editorial: Departament Confederal de Migracions d’UGT i Secretaria de Polítiques Socials de FETE-UGT
Any: 2008
Etapa: ESO, batxillerat
Idioma: Castellà

El Glosario Educación Intercultural inclou un capítol dedicat a la clarificació de termes relacionats amb la definició del món àrab-islàmic, que es tanca amb una proposta per treballar amb l’alumnat aquest llenguatge i les seves implicacions.

Llegir més

La Mezquita

En castellà. Activitat per conèixer l’arquitectura de les mesquites. L’espai també inclou informació complementària sobre arquitectura islàmica i la mesquita que l’estudiant pot consultar en línia.

Enllaç al recurs

Llegir més

El diàleg interreligiós

En català i castellà. En aquest web de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós, en l’apartat d’activitats, hi trobareu una proposta adreçada a adults per reflexionar sobre el diàleg interreligiós.

Enllaç al recurs

Llegir més

Els llocs sagrats

En català. Material d’aprenentatge dirigit a l’estudiant d’ESO sobre els llocs sagrats de les cinc grans religions monoteistes. En el cas de l’Islam s’introdueix en la distribució de la mesquita i el ritual religiós vinculat. A més d’informació multimèdia, inclou qüestionaris.

Enllaç al recurs

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework