Like/dislike me? Click help to find out more
Accés a l’experiència
Autoria: INS Joan Salvat Papasseit (Barcelona), Vatiala School (Finlàndia) i Hanson School (Regne Unit)
Any: 2017-2019
Etapa: ESO (1r cicle)
Idioma: Anglès
Accés a l’experiència
Autoria: INS Joan Salvat Papasseit (Barcelona), Vatiala School (Finlàndia) i Hanson School (Regne Unit)
Any: 2017-2019
Etapa: ESO (1r cicle)
Idioma: Anglès
Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts.
Enllaç al recurs
Autoria: Associació Kidlink (Suècia)
Any: Des de 1990
Etapa: Secundària
Idioma: Anglès
Programa que vol “promoure un diàleg global entre els joves del món” a través de les telecomunicacions electròniques, i d’altres formes i mitjans de comunicació.
En castellà, català, eusquera i gallec. Proposta didàctica editada l’any 2006 per Intermón-Oxfam, dins de la col·lecció Global Express. El seu objectiu principal és “que l’alumnat prengui consciència sobre la dependència del petroli del nostre estil de vida i consum. Igualment, posa sobre la taula les conseqüències que la producció d’aquest combustible té per a les poblacions del Sud, més enllà dels problemes ambientals i geoestratègics que representa la seva possessió, extracció i comercialització”.
Aquesta proposta educativa, desenvolupada amb motiu del Pla Hidrològic Nacional (Espanya) l’any 2001, permet treballar a Secundària, Batxillerat, FP i Universitat la qüestió dels transvasaments i la sostenibilitat.
Enllaç al recurs (descàrrega directa)
En castellà, italià, anglès, francès i portuguès. Projecte d’educació en mitjans i interculturalitat, desenvolupat per un grup de treball internacional d’investigadors/es i educadors/es interculturals. La iniciativa pretén fomentar el pensament crític dels i les joves entorn dels mitjans de comunicació, afavorint la seva formació com a ciutadans i ciutadanes responsables. El lloc web ofereix recursos per facilitar la reflexió sobre les representacions juvenils en els productes mediàtics per a joves al Nord i el Sud del planeta. Inclou una secció d‘autoproduccions, on es mostren treballs d’alumnat de diferents llocs.
Aquest material utilitza la premsa i el cinema com a recurs didàctic per a l’educació en drets humans. A més de vinyetes, articles i referències cinematogràfiques, inclou suggeriments didàctics, activitats per a l’alumnat i guia per al professorat.
Jose Eduardo Córcoles, professor associat a la Universitat de Castella-la Manxa, és l’autor d’aquest material que aprofita Google Earth i altres recursos d’internet per possibilitar un viatge virtual de l’alumnat que els apropa a l’Àfrica, la vivència de l’emigració dels africans i les condicions en què es realitza aquest viatge.
L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:
Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.
Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.