Anàlisi de l’absència de les dones als manuals de l’E.S.O.

Mujeres en la ESOEnllaç al recurs

Article d’Ana Lópz-Navajas (Universitat de València) publicat en Revista de Educación, 2014, nº363. En ell es presenten els resultats de l’anàlisi de 115 manuals de tres editorials (Santillana, Oxford y SM), que cobreixen totes les assignatures dels quatre cursos d’E.S.O., identificant la presència d’homes i dones en els seus continguts.

Llegir més

Sistemes de numeració

En català. Al blog del programa de televisió “Einstein a la platja” (Barcelona TV), es troba aquest article que, entre d’altres, mostra l’origen indo-àrab dels números actuals, el rebuig inicial a les xifres àrabs (signes diabòlics), les contribucions d’altres cultures al desenvolupament de les matemàtiques, formes de càlcul de diferents pobles del món, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Matemáticas Interactivas para alumn@s inmigrantes en la ESO

Material multimèdia elaborat pel grup de treball Al-Karagi coordinat per l’IES Mar Menor (San Javier) i publicat pel CPR Torre Pacheco. És un material adaptat a l’alumnat estranger d’origen magribí que ofereix continguts i activitats sobre diferents unitats didàctiques de l’àrea de matemàtiques. Està optimitzat per al navegador Explorer.

Acceso al material

Llegir més

Icailas, en el barri de les meravelles

En català. Projecte desenvolupat a l’IES Miquel Tarradell de Barcelona que explora el món que ens envolta a través dels ulls d’Icaila, inspirada en l’Alícia de Lewis Carroll.

Aquest crèdit cooperatiu parteix del conte adaptat, del professor Pablo Moro, que insta l’alumnat a resoldre enigmes que els permeten estudiar diverses lectures d’una mateixa realitat des de diferents àrees -amb “figures impossibles” des de matemàtiques i plàstica; el mite del mirall des de llengua i literatura; la relació, similituds i contrastos a través de la música, etc.-.

Les activitats s’orienten a afavorir la mirada crítica i la comprensió del món complex des del respecte per la diversitat.

Enllaç al recurs

Llegir més

El agua. Un recurso indispensable

Guia de treball a l’aula per a l’educació secundària, editada per Ajuda en Acció. Consisteix en un document accessible en web que proporciona informació en text i gràfics sobre la qüestió de l’aigua a nivell internacional, i cinc activitats per desenvolupar a l’aula.

Enllaç al recurs

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework