La emoción de aprender a transformar. Derechos de la infancia y participación.

Enllaç al recurs

En castell√†. Guia did√†ctica per al professorat d’educaci√≥ infantil i prim√†ria, elaborada per l’ONG Educo.

S’ofereixen recursos i estrat√®gies per abordar el concepte de participaci√≥ activa en infants.

El dret a la Participaci√≥ est√† recollit com a principi rector dels Drets dels Infants, aprovats el 1989 a la convenci√≥ sobre els Drets de l’Infant.

Llegir més

Primera Escuela

En castell√† i angl√®s. Activitats adre√ßades a educaci√≥ infantil. Un cercador intern permet localitzar les relacionades amb l’aigua, que treballen higiene i medi natural.

Enllaç al recurs

Llegir més

La magia de los buenos tratos

Enllaç al recurs

Material educatiu (en PDF) editat pel Govern de la Rioja per fomentar les relacions socials basades en el respecte i la igualtat entre l’alumnat d’Educaci√≥ Infantil.

La proposta ofereix nocions te√≤riques per blocs tem√†tics -autonomia, valors, coeducaci√≥, sentiments i emocions…- i unitats did√†ctiques per treballar diferents capacitats de desenvolupament emocional i personal en aquest sentit.

Inclou un apartat amb extensa bibliografia.

Llegir més

Juego sociodramático y diferencias de género: una experiencia en Educación Infantil

Document que recull la investigaci√≥ de la professora d’Educaci√≥ Infantil, psic√≤loga i pedagoga Emma Lobato G√≥mez sobre la manifestaci√≥ de difer√®ncies de g√®nere en els comportaments de nens i nenes de segon cicle d’Infantil en el joc sociodram√†tic. El text, publicat el 2005, sintetitza les caracter√≠stiques b√†siques de l’estudi i els seus resultats, partint de l’an√†lisi de les possibles influ√®ncies educatives en la reproducci√≥ de rols estereotipats i explorant les possibilitats d’utilitzaci√≥ del joc d’imitaci√≥ en sentit coeducatiu. Inclou, tamb√©, pautes d’intervenci√≥ coeducativa per afavorir la construcci√≥ d’identitats de g√®nere obertes en educaci√≥ infantil.

Enllaç al recurs

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework