Guia didàctica per fomentar la diversitat i la no-disciminació

Enllaç al recurs
Autoria: Associació La Xixa Teatre, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona
Any: 2018
Etapa: Infantil
Idioma: Català

Guia didàctica que conté 15 activitats pensades per abordar la diversitat durant els primers anys de la vida escolar, amb l’objectiu de generar espais d’aprenentatge inclusius, en els quals la diversitat de formes de ser i de fer s’entengui com un valor a fomentar des de les primeres edats.

Les temàtiques tractades són: relacions intergrupals, estereotips i prejudicis, gèneres i sexualitats, estructures familiars, comportament no verbal, salut i cos.

Llegir més

Propera parada… el món del reciclatge

En català. Bloc creat per alumnat d’Educació Infantil de la Universitat de Girona que ofereix recursos d’educació ambiental. L’espai inclou propostes i material divers per treballar temes de reciclatge i cura de l’entorn amb alumnat d’educació infantil.

Enllaç al recurs

Llegir més

Proyecto El agua

Projecte d’aula cooperatiu a l’escola infantil “Los Gorriones” (Madrid, Espanya) d’experimentació amb l’aigua. L’espai recull, de forma molt completa, la dinàmica de les activitats sobre el procés d’investigació i descobriment de les seves propietats, estats, valor, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Primera Escuela

En castellà i anglès. Activitats adreçades a educació infantil. Un cercador intern permet localitzar les relacionades amb l’aigua, que treballen higiene i medi natural.

Enllaç al recurs

Llegir més

Com viu la Silvana?

En català. Material elaborat al grup d’ensenyants per a un món solidari l’any 1996. Recuperat en aquest web per Anna Pérez. L’objectiu final d’aquesta unitat didàctica és que els alumnes d’Educació Infantil coneguin la situació i les demandes que ens fan països com els de la Silvana, és a dir, fent extensiva la situació d’injustícia i de desigualtat social en què viuen.

Enllaç al recurs

Llegir més

El viaje de Kirima

Enllaç al recurs

Material en línia d’educació ambiental editat per la Fundació GSD, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, i adreçat a segon cicle d’Infantil. El recurs, en format de conte animat, pretén facilitar la comprensió sobre la problemàtica del canvi climàtic, implicar l’alumnat en la cerca de solucions i fomentar actituds de respecte al medi ambient. S’inclou, també, una guia didàctica per al professorat i fitxes amb activitats complementàries per treballar els continguts.

Llegir més

Juego sociodramático y diferencias de género: una experiencia en Educación Infantil

Document que recull la investigació de la professora d’Educació Infantil, psicòloga i pedagoga Emma Lobato Gómez sobre la manifestació de diferències de gènere en els comportaments de nens i nenes de segon cicle d’Infantil en el joc sociodramàtic. El text, publicat el 2005, sintetitza les característiques bàsiques de l’estudi i els seus resultats, partint de l’anàlisi de les possibles influències educatives en la reproducció de rols estereotipats i explorant les possibilitats d’utilització del joc d’imitació en sentit coeducatiu. Inclou, també, pautes d’intervenció coeducativa per afavorir la construcció d’identitats de gènere obertes en educació infantil.

Enllaç al recurs

Llegir més

олыбельные мира / Lullabies of the world / Les chansons berceuses du monde

En rus, anglès i francès. Projecte de Metronome Film, amb la col·laboració de l’agència federal de cultura i cinematografia de la Federació Russa, de creació d’animacions basades en cançons de bressol de diferents llocs del món. A l’espai web es poden descarregar els vídeos, que reflecteixen tradicions pròpies de la cultura representada, acompanyades de les melodies en la llengua original. Es tracta d’un interessant material per a treballar la diversitat a les aules d’Infantil.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework