Guia didàctica per fomentar la diversitat i la no-disciminació

Enllaç al recurs
Autoria: Associació La Xixa Teatre, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona
Any: 2018
Etapa: Infantil
Idioma: Català

Guia did√†ctica que cont√© 15 activitats pensades per abordar la diversitat durant els primers anys de la vida escolar, amb l’objectiu de generar espais d‚Äôaprenentatge inclusius, en els quals la diversitat de formes de ser i de fer s‚Äôentengui com un valor a fomentar des de les primeres edats.

Les temàtiques tractades són: relacions intergrupals, estereotips i prejudicis, gèneres i sexualitats, estructures familiars, comportament no verbal, salut i cos.

Llegir més

Proyecto El agua

Projecte d’aula cooperatiu a l’escola infantil “Los Gorriones” (Madrid, Espanya) d’experimentaci√≥ amb l’aigua. L’espai recull, de forma molt completa, la din√†mica de les activitats sobre el proc√©s d’investigaci√≥ i descobriment de les seves propietats, estats, valor, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Primera Escuela

En castell√† i angl√®s. Activitats adre√ßades a educaci√≥ infantil. Un cercador intern permet localitzar les relacionades amb l’aigua, que treballen higiene i medi natural.

Enllaç al recurs

Llegir més

Com viu la Silvana?

En catal√†. Material elaborat al grup d’ensenyants per a un m√≥n solidari l’any 1996. Recuperat en aquest web per Anna P√©rez. L’objectiu final d’aquesta unitat did√†ctica √©s que els alumnes d’Educaci√≥ Infantil coneguin la situaci√≥ i les demandes que ens fan pa√Įsos com els de la Silvana, √©s a dir, fent extensiva la situaci√≥ d’injust√≠cia i de desigualtat social en qu√® viuen.

Enllaç al recurs

Llegir més

El viaje de Kirima

Enllaç al recurs

Material en línia d’educació ambiental editat per la Fundació GSD, amb el suport del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, i adreçat a segon cicle d’Infantil. El recurs, en format de conte animat, pretén facilitar la comprensió sobre la problemàtica del canvi climàtic, implicar l’alumnat en la cerca de solucions i fomentar actituds de respecte al medi ambient. S’inclou, també, una guia didàctica per al professorat i fitxes amb activitats complementàries per treballar els continguts.

Llegir més

Juego sociodramático y diferencias de género: una experiencia en Educación Infantil

Document que recull la investigaci√≥ de la professora d’Educaci√≥ Infantil, psic√≤loga i pedagoga Emma Lobato G√≥mez sobre la manifestaci√≥ de difer√®ncies de g√®nere en els comportaments de nens i nenes de segon cicle d’Infantil en el joc sociodram√†tic. El text, publicat el 2005, sintetitza les caracter√≠stiques b√†siques de l’estudi i els seus resultats, partint de l’an√†lisi de les possibles influ√®ncies educatives en la reproducci√≥ de rols estereotipats i explorant les possibilitats d’utilitzaci√≥ del joc d’imitaci√≥ en sentit coeducatiu. Inclou, tamb√©, pautes d’intervenci√≥ coeducativa per afavorir la construcci√≥ d’identitats de g√®nere obertes en educaci√≥ infantil.

Enllaç al recurs

Llegir més

–ĺ–Ľ—č–Ī–Ķ–Ľ—Ć–Ĺ—č–Ķ –ľ–ł—Ä–į / Lullabies of the world / Les chansons berceuses du monde

En rus, angl√®s i franc√®s. Projecte de Metronome Film, amb la col¬∑laboraci√≥ de l’ag√®ncia federal de cultura i cinematografia de la Federaci√≥ Russa, de creaci√≥ d’animacions basades en can√ßons de bressol de diferents llocs del m√≥n. A l’espai web es poden descarregar els v√≠deos, que reflecteixen tradicions pr√≤pies de la cultura representada, acompanyades de les melodies en la llengua original. Es tracta d’un interessant material per a treballar la diversitat a les aules d’Infantil.

Llegir més

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework