Drets Humans al carrer: Cuentos infantiles sobre derechos humanos

drets humans al carrerEnllaç al recurs

Publicaci√≥ editada l’any 2010 per l’Institut de Drets Humans de Catalunya. “Aquest llibre √©s el resultat final d’un llarg somni que va comen√ßar fa dos anys amb un concurs de relats infantils: els nens i nenes de totes les edats i els adults, que mai han deixat de ser nens, van imaginar i escriure un conte a partir de la lectura i la reflexi√≥ dels articles de la Declaraci√≥ Universal”.

Llegir més

Emocions i sentiments

Enllaç al recurs
Autoria: Imma Velasco Paredes del CEIP Sant Baldiri (Lliçà de Munt)
Any: 2006
Etapa: Infantil i cicle inicial de Primària
Idioma: Català
Aplicaci√≥ CLIC amb quinze activitats orientades al reconeixement d’emocions i sentiments.

Llegir més

Juego sociodramático y diferencias de género: una experiencia en Educación Infantil

Document que recull la investigaci√≥ de la professora d’Educaci√≥ Infantil, psic√≤loga i pedagoga Emma Lobato G√≥mez sobre la manifestaci√≥ de difer√®ncies de g√®nere en els comportaments de nens i nenes de segon cicle d’Infantil en el joc sociodram√†tic. El text, publicat el 2005, sintetitza les caracter√≠stiques b√†siques de l’estudi i els seus resultats, partint de l’an√†lisi de les possibles influ√®ncies educatives en la reproducci√≥ de rols estereotipats i explorant les possibilitats d’utilitzaci√≥ del joc d’imitaci√≥ en sentit coeducatiu. Inclou, tamb√©, pautes d’intervenci√≥ coeducativa per afavorir la construcci√≥ d’identitats de g√®nere obertes en educaci√≥ infantil.

Enllaç al recurs

Llegir més

–ĺ–Ľ—č–Ī–Ķ–Ľ—Ć–Ĺ—č–Ķ –ľ–ł—Ä–į / Lullabies of the world / Les chansons berceuses du monde

En rus, angl√®s i franc√®s. Projecte de Metronome Film, amb la col¬∑laboraci√≥ de l’ag√®ncia federal de cultura i cinematografia de la Federaci√≥ Russa, de creaci√≥ d’animacions basades en can√ßons de bressol de diferents llocs del m√≥n. A l’espai web es poden descarregar els v√≠deos, que reflecteixen tradicions pr√≤pies de la cultura representada, acompanyades de les melodies en la llengua original. Es tracta d’un interessant material per a treballar la diversitat a les aules d’Infantil.

Llegir més