SOS peix

Enllaç al recurs
Autoria: Associaci√≥ de Naturalistes de Girona i Instituci√≥ Alt Empordanesa per a l’Estudi i Defensa de la Natura
Etapa: Primària
Idioma: Català

Llegir més

Recerkids РRecerca científica per a escoles inquietes

Enllaç al recurs
Autoria: eduxarxa
Any: 2016
Etapa: Primària
Idioma: Català
√Čs una oportunitat perqu√® l‚Äôalumnat d‚Äôeducaci√≥ prim√†ria experimenti en primera persona qu√® vol dir fer recerca, com √©s un proc√©s d‚Äôinvestigaci√≥ i quin √©s el dia a dia en la vida d‚Äôun professional de la ci√®ncia. La classe s‚Äôendinsar√† en una aventura capitanejada per la Laura i en Joan, dos investigadors joves per√≤ molt experimentats.

Llegir més

Si fuera una persona refugiada ¬Ņcomo seria mi vida?

Enllaç al recurs
Autoria: Amnistia Internacional
Etapa: Principalment secundària i batxillerat. Possible amb adaptació per a 3r cicle de primària.
Idioma: Castellà

En format PDF. Propostes d’activitats per a realitzar a l’aula de manera col·laborativa. Estan pensades per a empatitzar i entendre millor la situació en què es troben les persones refugiades.

Inclou la proposta del v√≠deo “Cuando T√ö no existes“.

Llegir més

Space awareness

spaceawareness-300x148Enllaç al recurs
En anglès i castellà. Lloc web que té l’objectiu de despertar l’entusiasme dels futurs científics espacials i també fomentar entre els més petits el concepte de ciutadania global i tolerància envers la diversitat cultural.

Llegir més

Ciències en Context

Accés al web
Autoria: Grup de recerca i innovació educativa Llenguatge i Ensenyament de les Ciències (LIEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Any: Des del 2015
Etapa: Principalment, secundària
Idioma: Català

Web amb propostes d‚Äôactivitats que promouen aprendre ci√®ncies i sobre ci√®ncies modelitzant el context. Per context, s’ent√©n l‚Äôescenari que permeti generar en l‚Äôalumnat la necessitat d‚Äôentendre algun dels fen√≤mens que passen o han passat en el m√≥n.

Llegir més

Water Science School

Enllaç al recurs
Autoria: U.S. Geological Survey (EUA)
Any: Des de 2011

Espai educatiu desenvolupat per l’U.S. Geological Survey (EUA), que ofereix informaci√≥ sobre diversos aspectes de l’aigua, amb imatges, dades, mapes i un centre interactiu perqu√® els estudiants puguin opinar i comprovar els seus coneixements. En angl√®s.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework