Discrepància benvinguda! Guia pedagògica per al diàleg controvertit a l’aula

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito i Marina Caireta
Editorial: Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona
Any: 2018
Idioma: Català
Amb l’objectiu de promoure el diàleg ciutadà, i en especial sobre els temes que poden ser més difícils de tractar, aquesta guia busca aportar eines, experiències i reflexions per al professorat sobre com abordar temes controvertits a l’aula.

La publicació és el resultat del projecte de recerca i formació “Com abordar temes controvertits a l’aula?”, iniciat l’any 2017 amb el suport de la Fundació Evens i l’Ajuntament de Barcelona.

Llegir més

Una aventura de cuidado

Enllaç al recursuna aventura de cuidado
Autoria: Mª Ángeles Gentil, Teresa Pineda, Ana Parejo (il·lustr.)
Editorial: InteRed, amb el finançament de l’AACID
Any: 2018
Etapa: Primària (6-8 anys)
Idioma: Castellà
Conte per promoure la igualtat de gènere i la corresponsabilitat en les cures.

Llegir més

El país de les bombes, el país dels prats

Enllaç al recurs
Autoria: Brane Mozetic i Maja Kastelic (il·lustracions)
Editorial: Edicions Bellaterra
Etapa: Primària
Idioma: Català
Conte per dialogar a Primària sobre militarisme, cultura de la por i corresponsabilitat a l’hora de fer possible un altre món: “Els nens haurien pogut viure contents al país de les bombes si no hagués estat pels somnis d’un altre món, el país dels prats, que cada nit els aterria”.

Llegir més

Haciendo historias

Aquest material (en PDF) editat per l’Institut Asturià de la Dona proposa la revisió d’alguns contes tradicionals des de la perspectiva de gènere. La reescriptura d’algunes escenes per part de l’alumnat els ajuda a explorar diferents punts de vista i afavoreix la reflexió sobre les categories associades tradicionalment als gèneres. Per tercer cicle de Primària.

Enllaç al recurs

Llegir més

Contes per a la Pau

Al municipi català de Badalona, cada curs s’organitza aquesta activitat de treball cooperatiu que consisteix en l’elaboració de contes entre grups d’alumnes de 5è de Primària de diferents escoles, amb la pau com a tema central. Els contes elaborats al llarg d’aquests cursos es troben publicats en el seu espai web (en PDF).

Enllaç al recurs

Llegir més

Cuentos para la Igualdad

Concurs de contes organitzat al Col·legi públic Miralvalle de Plasencia (Càceres, Espanya) per fomentar la transmissió de valors no sexistes i la coeducació. Els relats -onze contes escrits i il·lustrats per alumnat de tercer cicle de Primària i primer cicle de Secundària- ho aborden des de diferents perspectives, com la revisió de rols i estereotips de gènere, la igualtat d’oportunitats entre sexes, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Àmbit Lingüístic… Sagunt

Antonio Navarro, del Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de Sagunt (Comunitat Valenciana, Espanya), és l’autor d’aquest bloc que inclou reflexions sobre com plantejar l’educació per a la pau en l’àrea de llengua i literatura, vídeos disponibles a internet, etc.

Enllaç al recurs

Llegir més

Drets Humans al carrer: Cuentos infantiles sobre derechos humanos

drets humans al carrerEnllaç al recurs

Publicació editada l’any 2010 per l’Institut de Drets Humans de Catalunya. “Aquest llibre és el resultat final d’un llarg somni que va començar fa dos anys amb un concurs de relats infantils: els nens i nenes de totes les edats i els adults, que mai han deixat de ser nens, van imaginar i escriure un conte a partir de la lectura i la reflexió dels articles de la Declaració Universal”.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework