Xarxa d’educadors i educadores per a una ciutadania global

Accés a la xarxa
Idioma: Castellà

Col·lectiu divers d’educadors i educadores, impulsat des d’Oxfam Intermón, compromès amb la transformació social a través de l’educació.

La xarxa es constitueix com un espai de trobada i treball cooperatiu entre persones de diferents comunitats autònomes del territori espanyol i el seu objectiu principal és contribuir a la construcció d’una ciutadania global, responsable amb el planeta i la humanitat, respectuosa de la diversitat, participativa, mobilitzada a favor dels drets humans i compromesa amb la justícia, entre les generacions joves i la població en general, des dels àmbits educatius formals i no formals.

Des del 2006, la xarxa organitza els seminaris bianuals “Educar per a una ciutadania global” i, en el VI seminari (juliol 2015), van escriure el “Posicionament sobre l’educació que volem: Escola transformadora“. També tenen el seu propi manifest, titulat “Que no ens robin el futur!“, i la seva última publicació és “Centres educatius transformadors: ciutadania global i transformació social“, que parla dels centres educatius com a organitzacions transformadores a l’aula, al mateix centre i al seu entorn.