Xarxa d’educadors i educadores per a una ciutadania global

Acc茅s a la xarxa
Idioma: Castell脿

Col路lectiu divers d’educadors i educadores, impulsat des d’Oxfam Interm贸n, comprom猫s amb la transformaci贸 social a trav茅s de l’educaci贸.

La xarxa es constitueix com un espai de trobada i treball cooperatiu entre persones de diferents comunitats aut貌nomes del territori espanyol i el seu objectiu principal 茅s contribuir a la construcci贸 d’una ciutadania global, responsable amb el planeta i la humanitat, respectuosa de la diversitat, participativa, mobilitzada a favor dels drets humans i compromesa amb la just铆cia, entre les generacions joves i la poblaci贸 en general, des dels 脿mbits educatius formals i no formals.

Des del 2006, la xarxa organitza els seminaris bianuals “Educar per a una ciutadania global” i, en el VI seminari (juliol 2015), van escriure el “Posicionament sobre l’educaci贸 que volem: Escola transformadora“. Tamb茅 tenen el seu propi manifest, titulat “Que no ens robin el futur!“, i la seva 煤ltima publicaci贸 茅s “Centres educatius transformadors: ciutadania global i transformaci贸 social“, que parla dels centres educatius com a organitzacions transformadores a l’aula, al mateix centre i al seu entorn.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework