• Portal Paula
  • Activitats
  • Refugiats en el Líban protagonitzen una exposició basada en treballs de recerca de batxillerat

Refugiats en el Líban protagonitzen una exposició basada en treballs de recerca de batxillerat

En el marc de la Setmana d’Accions Educatives pel Dret a Migrar, la Fundació Solidaritat UB hem editat una exposició que recull recerques d’estudiants de batxillerat sobre el conflicte a Síria, així com propostes de recerca que es poden realitzar en aquest camp. Part d’aquesta mostra se centra en la situació de les persones sirianes refugiades al Líban, en base al treball de recerca d’un alumne barceloní.

Molts infants i joves es fan preguntes sobre el conflicte que actualment assola Síria; un conflicte que està obligant milers de persones a buscar refugi, entre altres indrets, al Líban.

L’estiu de 2016, en el marc del seu treball de recerca de batxillerat, un estudiant de l’INS Juan Manuel Zafra de Barcelona que es trobava de visita familiar en aquest país va entrevistar persones sirianes que hi viuen refugiades. L’apartat de l’exposició “Refugiats en el Líban” recull alguns dels testimonis que va enregistrar.

La mostra sobre el conflicte de Síria en les recerques de batxillerat s’ha realitzat en el marc del programa Recerca per la Ciutadania Global, que compta amb el suport de la Direcció de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona. Fins al 18 de desembre es pot visitar al vestíbul de l’INS Vila de Gràcia. A més a més, l’exposició es pot imprimir des d’aquí per crear una instal·lació pròpia.

Si estàs fent o tutoritzant un treball de recerca de batxillerat sobre Síria, pots posar-te en contacte amb nosaltres (recercapau@ub.edu) perquè t’assessorem durant la investigació i t’ajudem en la comunicació dels resultats. Si et planteges fer una recerca al voltant d’aquest tema, aquí trobes fonts d’informació per començar.

Amb el suport de:
ajbcn

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework