• Etapes i mat√®ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 52

Parlem de drets

21/02/2024

Enllaç al recurs
Autoria: GrupIREF (Grup d’Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia)

Exercicis i activitats per treballar a les aules, des d‚Äôinfantil a secund√†ria, amb l’objectiu d’afavorir la prevenci√≥ de la viol√®ncia i la coeducaci√≥ a trav√©s de l‚Äôestimulaci√≥ de l‚Äôexpressi√≥ oral individual i grupal. Els recursos tenen com a referent els drets dels infants o b√© els drets humans.

Tags: ,


Càpsules de Pau

Enllaç al recurs
Autoria: Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Contrast

M√©s d‚Äôun centenar de v√≠deos en qu√® persones d‚Äôarreu del m√≥n responen la pregunta “Qu√® √©s per a tu la pau?”, posant-la en relaci√≥ amb l‚Äôexperi√®ncia viscuda en pa√Įsos en conflicte o amb el seu comprom√≠s amb la construcci√≥ de pau i contra les viol√®ncies. El projecte mostra que la percepci√≥ de la pau varia molt segons el moment hist√≤ric, el context sociopol√≠tic, la cultura, la religi√≥ i la pr√≤pia experi√®ncia vital.

Tags:


¬ŅNos salvar√° la tecnolog√≠a?

Enllaç al recurs
Autoria: Ecologistes en Acció

Document amb diferents propostes did√†ctiques que persegueixen que el professorat pugui treballar el tema de la tecnologia, i la nostra relaci√≥ amb ella, des del plantejament obert i cr√≠tic de 14 preguntes que q√ľestionen ‚Äúcerteses‚ÄĚ. Cada pregunta s’acompanya d’idees sobre possibles activitats a fer, no marcades per nivells educatius estrictes, ni disciplines concretes. Per a cada pregunta, s’aporta tamb√© un material de suport que pot servir per a la formaci√≥ del professorat i l’alumnat.

L’informe s’emmarca en el projecte ‚Äú99 Preguntes i 99 Experi√®ncies per aprendre a viure en un m√≥n just i sostenible‚ÄĚ.

Tags:


Parlem de racisme a les escoles

Enllaç al recurs
Autoria: Ajuntament de Barcelona
Vídeo i guia pedagògica per prevenir i treballar el racisme en espais educatius. En el vídeo, un grup de joves parlen de les seves vivències a l’escola com a persones racialitzades no-blanques. La guia ofereix activitats per treballar el visionat del vídeo amb l’alumnat.


Los ODS en América Latina y el Caribe

27/10/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL), oficina regional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) i Oficina de Coordinació del Desenvolupament per a Amèrica Llatina i el Carib

Secci√≥ de la Plataforma Regional del Coneixement sobre l’Agenda 2030 a Am√®rica Llatina i el Carib dedicada al seguiment estad√≠stic i al monitoratge dels aven√ßos respecte als indicadors dels ODS.


CEPALSTAT

Enllaç al recurs
Autoria: CEPAL (Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib)

Bases de dades i publicacions estad√≠stiques sobre els 33 estats membres i 14 estats associats de la CEPAL a Am√®rica Llatina i el Carib als tres pilars del desenvolupament: demografia i societat, economia i medi ambient, aix√≠ com en temes transversals (g√®nere, ciutats, poblacions i pobles ind√≠genes i afrodescendents, joventut…).


Atlas Mundial de la Salud

Enllaç al recurs
Autoria: Fundaci√≥ d’Educaci√≥ per a la Salut (FUNDADEPS), amb el suport de la Fundaci√≥ AstraZeneca i l’auspici del Ministeri de Sanitat.
Atles que descriu i analitza les condicions de salut en qu√® viuen m√©s de 6.000 milions de persones a gaireb√© 200 pa√Įsos, en base a quatre blocs: determinants socials de la salut (medi ambient, educaci√≥, nivell de renda…), panorama epidemiol√≤gic (de qu√® emmalalteixen i moren les persones), acc√©s a cobertura sanit√†ria (vinculat amb la inversi√≥ p√ļblica i privada de cada pa√≠s), i estils de vida i factors de risc.

Tags:


International Mathematical Modeling Challenge (IM²C)

Acc√©s a l’experi√®ncia
Autoria: Universitat de València
Any: Des de 2020
Etapa: Entre 3r d’ESO i 2n de batxillerat
Idioma: Castellà


Informe ecosocial sobre calidad de vida en Espa√Īa

18/10/2023

Enllaç al recurs
Autoria: FUHEM educación + ecosocial
Any: 2023
Idioma: Castellà

Informe que caracteritza el mode de vida a la societat espanyola i les tendències que el travessen per, posteriorment, avaluar les seves contribucions i impactes sobre la qualitat de vida de les persones.

Es parteix de la idea que els trets i tend√®ncies en el mode de vida imperant nom√©s contribuiran a la qualitat de vida de les persones si s√≥n capaces de garantir l’acc√©s als b√©ns necessaris, les relacions significatives i el temps per a l’autonomia personal en un entorn social i natural segur.


Guia did√†ctica del llibre “L’Arcadi al pa√≠s de les oliveres”

08/09/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito, en col·laboració amb Mar Valldeoriola i Bernat Oliveres
Etapa: Adaptable a diferents cursos
Idioma: Català

Material did√†ctic que, a partir de l’√†lbum il¬∑lustrat “L’Arcadi al pa√≠s de les oliveres” (recomanat a partir de 10 anys), proposa plantejar-se preguntes relatives a les causes i les conseq√ľ√®ncies de les desigualtats al m√≥n, aplicar estrat√®gies de pensament cr√≠tic i emp√†tic, recon√®ixer el rol de persones, col¬∑lectius invisibles i moviments socials en la generaci√≥ d‚Äôuna consci√®ncia solid√†ria, i participar en la creaci√≥ de futurs possibles alternatius. La guia ofereix diferents itineraris, en funci√≥ de la disponibilitat de temps o el plantejament.

Tags:


1 de 52

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework