• Etapes i mat猫ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 51

Guia did脿ctica del llibre “L’Arcadi al pa铆s de les oliveres”

08/09/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: C茅cile Barbeito, en col路laboraci贸 amb Mar Valldeoriola i Bernat Oliveres
Etapa: Adaptable a diferents cursos
Idioma: Catal脿

Material did脿ctic que, a partir de l’脿lbum il路lustrat “L’Arcadi al pa铆s de les oliveres” (recomanat a partir de 10 anys), proposa plantejar-se preguntes relatives a les causes i les conseq眉猫ncies de les desigualtats al m贸n, aplicar estrat猫gies de pensament cr铆tic i emp脿tic, recon猫ixer el rol de persones, col路lectius invisibles i moviments socials en la generaci贸 d鈥檜na consci猫ncia solid脿ria, i participar en la creaci贸 de futurs possibles alternatius. La guia ofereix diferents itineraris, en funci贸 de la disponibilitat de temps o el plantejament.

Tags:


World Values Survey (WVS)

25/08/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: World Values Survey Association
Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi cient铆fic i acad猫mic dels valors socials, pol铆tics, econ貌mics, religiosos i culturals de les persones del m贸n. Pret茅n avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, pol铆tic i econ貌mic dels pa茂sos i societats. El principal instrument de recerca 茅s una enquesta social comparada representativa que es realitza a nivell mundial cada 5 anys (se’n poden descarregar dades), i tamb茅 disposen del Mapa cultural Inglehart鈥揥elzel, amb聽evid猫ncies emp铆riques del canvi cultural massiu i de la persist猫ncia de tradicions culturals distintives.

Tags:


Imatges i v铆deos dels ODS

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diputaci贸 de Barcelona
Idioma: Catal脿, castell脿 i angl猫s

Material audiovisual sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, que inclou imatges per a cada objectiu (en catal脿, castell脿 i angl猫s), un v铆deo de presentaci贸 dels 17 ODS pensats de manera global per actuar localment, i c脿psules curtes dirigides a la ciutadania per aprendre a implicar-se en cada ODS.

Tags:


La regidoria d鈥橝genda 2030 i els ODS

24/08/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diputaci贸 de Barcelona
Idioma: Catal脿
Recurs formatiu per donar a con猫ixer l鈥橝genda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible, la rellev脿ncia que tenen per al m贸n local, i les eines a l鈥檃bast dels governs locals per implementar-los als seus territoris i, aix铆, avan莽ar cap al desenvolupament sostenible.

Tags:


Visor 2030. Indicadors locals ODS

Enlla莽 al recurs
Autoria: Diputaci贸 de Barcelona
Idioma: Catal脿
Plataforma per a la visualitzaci贸 d鈥檜n sistema d鈥檌ndicadors multidimensional en clau d鈥橝genda 2030 sobre la realitat econ貌mica, social i ambiental dels municipis de la prov铆ncia de Barcelona. Permet fer una an脿lisi interactiva per municipis, comarques, trams de poblaci贸, ODS o indicador. Igualment, permet descarregar les dades emprades per a l’an脿lisi dels ODS.

Tags:


SDG Tracker: Measuring progress towards the Sustainable Development Goals

23/08/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: Our World In Data (un projecte de Global Change Data Lab)
Any: 2023 (versi贸 revisada); l’original es va publicar el 2018
Idioma: Angl猫s
Web que presenta dades de tots els indicadors disponibles de la base de dades Our World in Data, utilitzant estad铆stiques oficials de l’ONU i altres organitzacions internacionals. Aquesta informaci贸 gratu茂ta i d’acc茅s obert fa un seguiment del progr茅s global cap als ODS de l’Agenda 2030 amb la voluntat que la ciutadania responsabilitzi els governs en l’assoliment dels objectius acordats.

Tags:


Cat脿leg de recursos d’educaci贸 per a la just铆cia global

04/07/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: Lafede.cat 路 Organitzacions per a la just铆cia global
Etapa: Totes
Idioma: Catal脿


Data Futures Platform

18/05/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament)
Idioma: Angl猫s
Plataforma que reuneix dades del sistema de les Nacions Unides i els seus socis per avan莽ar en solucions de desenvolupament integrades en suport de l’Agenda 2030. Inclou conjunts de dades en brut, simuladors i coneixements accionables, que permeten a l’usuari executar la seva pr貌pia estimaci贸 i accedir a an脿lisis multidimensionals rellevants. Les dades es poden filtrar per pa铆s o per temes: salut, protecci贸 i cohesi贸 social, recuperaci贸 econ貌mica, recuperaci贸 verda…

Tags: , , ,


Directori WebQuestes

17/05/2023

Enlla莽 al recurs
Autoria: Comunitat Catalana de WebQuest
Etapa: Totes
Idioma: Catal脿

Espai col路laboratiu creat amb l鈥檕bjectiu de reunir totes aquelles webquest que compleixin els criteris de funcionament, com tamb茅, d鈥檕ferir un espai, a mode de portal, on el professorat pugui trobar webquest de diverses disciplines educatives, afegir-ne d鈥檃ltres o proposar noves categories.


Climate Diplomacy

Enlla莽 al recurs
Autoria: adelphi, centre de reflexi贸 en mat猫ria de clima, medi ambient i desenvolupament
Idioma: Angl猫s

Tags: , ,


1 de 51

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework