• Etapes i matèries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 52

Parlem de drets

21/02/2024

Enllaç al recurs
Autoria: GrupIREF (Grup d’Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia)

Exercicis i activitats per treballar a les aules, des d’infantil a secundària, amb l’objectiu d’afavorir la prevenció de la violència i la coeducació a través de l’estimulació de l’expressió oral individual i grupal. Els recursos tenen com a referent els drets dels infants o bé els drets humans.

Tags: ,


Càpsules de Pau

Enllaç al recurs
Autoria: Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Contrast

Més d’un centenar de vídeos en què persones d’arreu del món responen la pregunta “Què és per a tu la pau?”, posant-la en relació amb l’experiència viscuda en països en conflicte o amb el seu compromís amb la construcció de pau i contra les violències. El projecte mostra que la percepció de la pau varia molt segons el moment històric, el context sociopolític, la cultura, la religió i la pròpia experiència vital.

Tags:


¿Nos salvará la tecnología?

Enllaç al recurs
Autoria: Ecologistes en Acció

Document amb diferents propostes didàctiques que persegueixen que el professorat pugui treballar el tema de la tecnologia, i la nostra relació amb ella, des del plantejament obert i crític de 14 preguntes que qüestionen “certeses”. Cada pregunta s’acompanya d’idees sobre possibles activitats a fer, no marcades per nivells educatius estrictes, ni disciplines concretes. Per a cada pregunta, s’aporta també un material de suport que pot servir per a la formació del professorat i l’alumnat.

L’informe s’emmarca en el projecte “99 Preguntes i 99 Experiències per aprendre a viure en un món just i sostenible”.

Tags:


Parlem de racisme a les escoles

Enllaç al recurs
Autoria: Ajuntament de Barcelona
Vídeo i guia pedagògica per prevenir i treballar el racisme en espais educatius. En el vídeo, un grup de joves parlen de les seves vivències a l’escola com a persones racialitzades no-blanques. La guia ofereix activitats per treballar el visionat del vídeo amb l’alumnat.


Los ODS en América Latina y el Caribe

27/10/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL), oficina regional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) i Oficina de Coordinació del Desenvolupament per a Amèrica Llatina i el Carib

Secció de la Plataforma Regional del Coneixement sobre l’Agenda 2030 a Amèrica Llatina i el Carib dedicada al seguiment estadístic i al monitoratge dels avenços respecte als indicadors dels ODS.


CEPALSTAT

Enllaç al recurs
Autoria: CEPAL (Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib)

Bases de dades i publicacions estadístiques sobre els 33 estats membres i 14 estats associats de la CEPAL a Amèrica Llatina i el Carib als tres pilars del desenvolupament: demografia i societat, economia i medi ambient, així com en temes transversals (gènere, ciutats, poblacions i pobles indígenes i afrodescendents, joventut…).


Atlas Mundial de la Salud

Enllaç al recurs
Autoria: Fundació d’Educació per a la Salut (FUNDADEPS), amb el suport de la Fundació AstraZeneca i l’auspici del Ministeri de Sanitat.
Atles que descriu i analitza les condicions de salut en què viuen més de 6.000 milions de persones a gairebé 200 països, en base a quatre blocs: determinants socials de la salut (medi ambient, educació, nivell de renda…), panorama epidemiològic (de què emmalalteixen i moren les persones), accés a cobertura sanitària (vinculat amb la inversió pública i privada de cada país), i estils de vida i factors de risc.

Tags:


International Mathematical Modeling Challenge (IM²C)

Accés a l’experiència
Autoria: Universitat de València
Any: Des de 2020
Etapa: Entre 3r d’ESO i 2n de batxillerat
Idioma: Castellà


Informe ecosocial sobre calidad de vida en España

18/10/2023

Enllaç al recurs
Autoria: FUHEM educación + ecosocial
Any: 2023
Idioma: Castellà

Informe que caracteritza el mode de vida a la societat espanyola i les tendències que el travessen per, posteriorment, avaluar les seves contribucions i impactes sobre la qualitat de vida de les persones.

Es parteix de la idea que els trets i tendències en el mode de vida imperant només contribuiran a la qualitat de vida de les persones si són capaces de garantir l’accés als béns necessaris, les relacions significatives i el temps per a l’autonomia personal en un entorn social i natural segur.


Guia didàctica del llibre “L’Arcadi al país de les oliveres”

08/09/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Cécile Barbeito, en col·laboració amb Mar Valldeoriola i Bernat Oliveres
Etapa: Adaptable a diferents cursos
Idioma: Català

Material didàctic que, a partir de l’àlbum il·lustrat “L’Arcadi al país de les oliveres” (recomanat a partir de 10 anys), proposa plantejar-se preguntes relatives a les causes i les conseqüències de les desigualtats al món, aplicar estratègies de pensament crític i empàtic, reconèixer el rol de persones, col·lectius invisibles i moviments socials en la generació d’una consciència solidària, i participar en la creació de futurs possibles alternatius. La guia ofereix diferents itineraris, en funció de la disponibilitat de temps o el plantejament.

Tags:


1 de 52

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework