• Etapes i mat√®ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 2

The planet and the 17 goals

16/04/2019

Enllaç al recurs
Autoria: Margreet de Heer
Editorial: Reading with Pictures
Any: 2015
Idioma: Anglès
C√≤mic sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, creat per l’artista i dibuixant holandesa Margreet de Heer en el marc de la iniciativa Comics Uniting Nations de l’organitzaci√≥ Reading with Pictures.

Els 17 ODS s√≥n un comprom√≠s que els 193 pa√Įsos de les Nacions Unides van adquirir, el setembre de 2015, d’acabar amb la pobresa extrema, lluitar contra les desigualtats i les injust√≠cies i solucionar el canvi clim√†tic de cara a l’any 2030.

Margreet de Heer ha creat una vinyeta per a cada ODS, amb un pr√≤leg i un ep√≠leg. El c√≤mic complet s’ofereix en format Power Point.

Tags: , , ,


Los Nuevos

11/12/2017

Enllaç al recurs
Autoria: Col·legi Claret Fuensanta (València), A Pie de Barrio, Associació Integra2Mundo, Candombé, Psicòlegs sense Fronteres
Any: 2015
Etapa: ESO, Batxillerat

Tags: , ,


Un mundo de 100 habitantes

28/04/2017

Acc√©s a l’experi√®ncia
Autoria: Fundación Zerbikas. Aprendizaje y Servicio Solidario i San Benito Ikastola
Etapa: Secundària

Per desenvolupar valors com la conviv√®ncia, la just√≠cia, el treball en equip, l’esperit cr√≠tic i la intel¬∑lig√®ncia social i emocional, l’alumnat decideix personalitzar les fredes dades de les estad√≠stiques creant un m√≥n de 100 habitants en qu√® cadasc√ļ tingui la seva pr√≤pia veu i forma de vida.

Tags: , , , ,Desfem les desigualtats

20/04/2017

Acc√©s a l’experi√®ncia
Autoria: Fundació Akwaba
Any: Des de 2014
Etapa: Primària i secundària
Campanya que promou la comprensió de les desigualtats des de l’enfocament dels drets humans i les relacions nord/sud globals; i fomenta la participació, la investigació, la reflexió i l’intercanvi d’experiències entre nois i noies de 10 a 17 anys de diverses condicions socials.

En una primera fase, es descobreixen les desigualtats a trav√©s de la fotografia i, en una segona fase, s’intenta donar resposta a una desigualtat detectada i transformar-la a trav√©s d‚Äôaccions comunit√†ries d‚Äôart i sensibilitzaci√≥, ApS i incid√®ncia pol√≠tica.

Tags: ,The Numbers

01/02/2017

Enllaç al recurs
Autoria: The Smart CSOs Lab
Any: 2016
Etapa: Secundària i Batxillerat

Tags: , ,


Una volta pel món

28/07/2016

Acc√©s a l’experi√®ncia
Autoria: INS √ągara (Terrassa)
Any: 2016
Etapa: 1r, 2n i 3r d’ESO

Tags: , , ,


¬ŅQu√© har√≠as si vieras a una ni√Īa de 6 a√Īos sola en la calle?

12/07/2016

Enllaç al recurs
Autoria: UNICEF
Idioma: Subtítols en castellà
UNICEF fa aquest experiment en vídeo per enfrontar als espectadors als seus propis prejudicis i per recordar que tots els infants mereixen una oportunitat.

Tags: , ,


El agua, un derecho en un mundo desigual

12/01/2014

En castell√†, eusquera, angl√®s, franc√®s i √†rab. Document elaborat per joves de la xarxa Peace Child Internacional a partir de l’Informe de les Nacions Unides sobre desenvolupament hum√† 2006 “M√©s enll√† de l’escassetat: poder, pobresa i la crisi mundial de l’aigua”, centrat en el dret d’acc√©s a l’aigua potable i un sanejament apropiat. El quadern recull la visi√≥ de joves de diversos llocs del m√≥n sobre la crisi de l’aigua i, a trav√©s d’hist√≤ries, dibuixos, esquemes, poemes, etc., exposen la problem√†tica i insten a emprendre accions per aconseguir l’acc√©s universal a l’aigua, com dret b√†sic per al benestar i el desenvolupament hum√†.

Enllaç al recurs

Tags: ,


1 de 2

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework