• Etapes i mat√®ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 1

What’s Up! Com vas de salut mental?

07/01/2019

Enllaç al recurs
Autoria: Obertament
Any: Des de 2017
Etapa: 3r i 4t d’ESO
Idioma: Català

Programa que – a trav√©s de materials, recursos i experi√®ncies personals – proposa parlar sobre benestar i malestar mental a l’aula per tal d’eliminar els prejudicis i els tab√ļs que existeixen, entenent que tothom t√© salut mental i que, igual que amb la salut f√≠sica, se l’ha de tenir en compte i cuidar-la.

Tags: , ,


Buscando la justicia

12/01/2014

WebQuest de Felix García Moriyón sobre la discriminació positiva que en aquest cas es concreta en les persones amb discapacitat física i les dones.

Enllaç al recurs

Tags: ,


Racisme als centres educatius: Eines per prevenir-lo i combatre’l

En catal√†. Guia (en PDF) editada l’any 2009 per la Fundaci√≥ Jaume Bofill, dins la col¬∑lecci√≥ Conciutadania Intercultural.

“En aquesta guia el professorat pot trobar una esp√®cie d”auditoria’ individual i col¬∑lectiva per detectar la possible pres√®ncia d’elements discriminadors en els diferents espais de la vida del centre. S’ofereix tamb√© una bateria d’eines i estrat√®gies per enfrontar-los, i un conjunt d’experi√®ncies per estimular la reflexi√≥”.

L’educaci√≥ antiracista situa la diversitat cultural en el context de la desigualtat social: les relacions de poder i les desigualtats estructurals lligades a l’origen de les persones.

Enllaç al recurs

Tags: , , , , ,


Rompiendo esquemas. Programa de orientación académica y profesional

rompiendo-esquemasL’Institut Asturi√† de la Dona edita aquest material did√†ctic per a Educaci√≥ Secund√†ria.

S’orienta a fomentar el respecte dels principis d’igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones i el rebuig d’estereotips que suposin discriminaci√≥ per raons de sexe.

Est√† estructurat en blocs tem√†tics i inclou activitats que incideixen en aspectes com l’autoconeixement, la corresponsabilitat o l’elecci√≥ lliure de biaixos de g√®nere en diferents √†mbits quotidians.

Enllaç al recurs

Tags: , , , , ,


Mundo √°rabo-isl√°mico, por Laura Mijares

Enllaç al recurs

Autoria: Laura Mijares, Col·lectiu Yedra (coordinació)
Editorial: Departament Confederal de Migracions d’UGT i Secretaria de Polítiques Socials de FETE-UGT
Any: 2008
Etapa: ESO, batxillerat
Idioma: Castellà

El Glosario Educaci√≥n Intercultural inclou un cap√≠tol dedicat a la clarificaci√≥ de termes relacionats amb la definici√≥ del m√≥n √†rab-isl√†mic, que es tanca amb una proposta per treballar amb l’alumnat aquest llenguatge i les seves implicacions.

Tags: , ,


Fundación de Cultura Islámica FUNCI

La Fundaci√≥ de Cultura Isl√†mica FUNCI disposa de diverses exposicions itinerants entre les quals destaquem “Islam, patrimoni de tots”, un projecte de car√†cter educatiu contra el racisme i la xenof√≤bia. A la seva web es poden visitar les versions digitals d’algunes d’elles.

Enllaç al recurs

Tags: , ,


CercaWeb. Sexisme i Feminismes

En catal√†. WebQuest elaborada per √Ängels Var√≥, professora d’√ątica i Filosofia. Tracta un dels problemes √®tics de l’actualitat,¬†la discriminaci√≥ per ra√≥ de sexe (el masclisme); i un projecte √®tic contemporani, els feminismes. Proposa investigar sobre “sexisme i feminisme” per arribar a elaborar i exposar, en grup, un diapograma informatiu.

Enllaç al recurs

Tags: ,


1 de 1

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework