• Etapes i mat猫ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 1

Quan els ogres es queden sols

30/11/2017

Enlla莽 al recurs
Autoria: Pere Puig
Editorial: Proteus
Etapa: Prim脿ria
Idioma: Catal脿

Una adaptaci贸 lliure de l鈥檕bra 鈥淓ichmann en Jerusal茅n. Un informe sobre la banalidad del mal鈥, de la fil貌sofa Hanna Arendt.

Tags: , ,


Desfem les desigualtats

20/04/2017

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Fundaci贸 Akwaba
Any: Des de 2014
Etapa: Prim脿ria i secund脿ria
Campanya que promou la comprensi贸 de les desigualtats des de l鈥檈nfocament dels drets humans i les relacions nord/sud globals; i fomenta la participaci贸, la investigaci贸, la reflexi贸 i l鈥檌ntercanvi d鈥檈xperi猫ncies entre nois i noies de 10 a 17 anys de diverses condicions socials.

En una primera fase, es descobreixen les desigualtats a trav茅s de la fotografia i, en una segona fase, s’intenta donar resposta a una desigualtat detectada i transformar-la a trav茅s d鈥檃ccions comunit脿ries d鈥檃rt i sensibilitzaci贸, ApS i incid猫ncia pol铆tica.

Tags: ,


驴Qu茅 har铆as si vieras a una ni帽a de 6 a帽os sola en la calle?

12/07/2016

Enlla莽 al recurs
Autoria: UNICEF
Idioma: Subt铆tols en castell脿
UNICEF fa aquest experiment en v铆deo per enfrontar als espectadors als seus propis prejudicis i per recordar que tots els infants mereixen una oportunitat.

Tags: , ,


Racisme als centres educatius: Eines per prevenir-lo i combatre’l

12/01/2014

En catal脿. Guia (en PDF) editada l’any 2009 per la Fundaci贸 Jaume Bofill, dins la col路lecci贸 Conciutadania Intercultural.

“En aquesta guia el professorat pot trobar una esp猫cie d”auditoria’ individual i col路lectiva per detectar la possible pres猫ncia d’elements discriminadors en els diferents espais de la vida del centre. S’ofereix tamb茅 una bateria d’eines i estrat猫gies per enfrontar-los, i un conjunt d’experi猫ncies per estimular la reflexi贸”.

L’educaci贸 antiracista situa la diversitat cultural en el context de la desigualtat social: les relacions de poder i les desigualtats estructurals lligades a l’origen de les persones.

Enlla莽 al recurs

Tags: , , , , ,


Filo猫tica: Jocs

En catal脿. Espai web especialitzat en materials i recursos d’脠tica per a la reflexi贸, que inclou propostes de jocs per fer a classe sobre la diversitat, les desigualtats, etc.

Enlla莽 al recurs

Tags: ,


El restaurant del m贸n

Enlla莽 al recurs
Autoria: Finestres al M贸n i Linguapax
Any: 2007
Etapa: Prim脿ria
Idioma: Catal脿 (subt铆tols en castell脿)
V铆deo sobre la din脿mica “El restaurant del m贸n”: un grup de nens i nenes de 8 anys experimenten les desigualtats en el repartiment de l’alimentaci贸 a nivell mundial.

Tags: ,


1 de 1

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework