• Etapes i mat√®ries

  • Tipus de recurs

  • Aprenentatges

1 de 10

World Values Survey (WVS)

25/08/2023

Enllaç al recurs
Autoria: World Values Survey Association
Programa de recerca internacional dedicat a l’estudi cient√≠fic i acad√®mic dels valors socials, pol√≠tics, econ√≤mics, religiosos i culturals de les persones del m√≥n. Pret√©n avaluar l’impacte de l’estabilitat o el canvi de valors al llarg del temps en el desenvolupament social, pol√≠tic i econ√≤mic dels pa√Įsos i societats. El principal instrument de recerca √©s una enquesta social comparada representativa que es realitza a nivell mundial cada 5 anys (se’n poden descarregar dades), i tamb√© disposen del Mapa cultural Inglehart‚ÄďWelzel, amb¬†evid√®ncies emp√≠riques del canvi cultural massiu i de la persist√®ncia de tradicions culturals distintives.

Tags:


Visor 2030. Indicadors locals ODS

24/08/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Diputació de Barcelona
Idioma: Català
Plataforma per a la visualitzaci√≥ d‚Äôun sistema d‚Äôindicadors multidimensional en clau d‚ÄôAgenda 2030 sobre la realitat econ√≤mica, social i ambiental dels municipis de la prov√≠ncia de Barcelona. Permet fer una an√†lisi interactiva per municipis, comarques, trams de poblaci√≥, ODS o indicador. Igualment, permet descarregar les dades emprades per a l’an√†lisi dels ODS.

Tags:


SDG Tracker: Measuring progress towards the Sustainable Development Goals

23/08/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Our World In Data (un projecte de Global Change Data Lab)
Any: 2023 (versi√≥ revisada); l’original es va publicar el 2018
Idioma: Anglès
Web que presenta dades de tots els indicadors disponibles de la base de dades Our World in Data, utilitzant estad√≠stiques oficials de l’ONU i altres organitzacions internacionals. Aquesta informaci√≥ gratu√Įta i d’acc√©s obert fa un seguiment del progr√©s global cap als ODS de l’Agenda 2030 amb la voluntat que la ciutadania responsabilitzi els governs en l’assoliment dels objectius acordats.

Tags:


Data Futures Platform

18/05/2023

Enllaç al recurs
Autoria: PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament)
Idioma: Anglès
Plataforma que reuneix dades del sistema de les Nacions Unides i els seus socis per avan√ßar en solucions de desenvolupament integrades en suport de l’Agenda 2030. Inclou conjunts de dades en brut, simuladors i coneixements accionables, que permeten a l’usuari executar la seva pr√≤pia estimaci√≥ i accedir a an√†lisis multidimensionals rellevants. Les dades es poden filtrar per pa√≠s o per temes: salut, protecci√≥ i cohesi√≥ social, recuperaci√≥ econ√≤mica, recuperaci√≥ verda…

Tags: , , ,


Sustainable Development Indicators (Eurostat)

20/03/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Eurostat
Idioma: Anglès, francès i alemany
Aquest web de l’oficina estad√≠stica de la Uni√≥ Europea (Eurostat) ofereix les conclusions clau sobre el progr√©s de la UE cap als ODS, informaci√≥ i dades sobre els indicadors dels ODS de la UE, i eines de visualitzaci√≥ de dades per veure si els membres de la UE avancen cap als ODS.

Tags:


City Prosperity Initiative

Enllaç al recurs
Autoria: United Nations Human Settlements Programme (UN-Habitat)
Idioma: Anglès
Eina que ofereix un m√®tode complementari i/o alternatiu per comprendre i controlar les condicions de sostenibilitat de les ciutats i les seves comunitats. Introdueix l’an√†lisi en temps real de l’opini√≥ que la ciutadania i altres agents interessats tenen de la prosperitat d’una ciutat, i de la possibilitat d’implementar accions de millora.

Tags:


Sustainable Development Goals & me

Enllaç al recurs
Autoria: Eurostat
Idioma: Anglès
L’oficina estad√≠stica de la Uni√≥ Europea (Eurostat) presenta un conjunt d’indicadors per descobrir, mitjan√ßant visualitzacions interactives, la situaci√≥ de cada pa√≠s de la UE en relaci√≥ amb els ODS i poder comparar-la amb la d’altres pa√Įsos europeus.

Tags:


Data for the Sustainable Development Goals (UNESCO)

Enllaç al recurs
Autoria: UNESCO Institute of Statistics (UIS)
Idioma: Anglès i francès
En coordinaci√≥ amb el Comit√® Directiu d‚ÄôEducaci√≥ 2030, la UNESCO desenvolupa indicadors, enfocaments estad√≠stics i eines de monitoritzaci√≥ per avaluar i aconseguir el progr√©s en els ODS relacionats amb el seu mandat, √©s a dir, en els √†mbits d’educaci√≥, ci√®ncia, cultura i comunicaci√≥.

Tags:


Indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Enllaç al recurs
Autoria: Institut d’Estad√≠stica de Catalunya (Idescat)
Idioma: Català, castellà i anglès
Sistema integrat per dos conjunts d’indicadors anuals, que han de proporcionar dades estad√≠stiques i metadades per fer el seguiment i l’avaluaci√≥ del grau de compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a Catalunya. Descarregables.

Tags:


Base de dades del Cicle Econòmic Militar

07/02/2023

Enllaç al recurs
Autoria: Centre Delàs d’Estudis per la Pau
Idioma: Català, castellà i anglès
Dades de tot el conglomerat econòmic que existeix entorn de l’economia de la defensa

Tags: ,


1 de 10

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te√≤rics i pr√†ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan√ßant l‚Äôeducaci√≥ pel desenvolupament sostenible i l’adopci√≥ d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g√®nere, la promoci√≥ d’una cultura de pau i noviol√®ncia, la ciutadania mundial i la valoraci√≥ de la diversitat cultural i de la contribuci√≥ de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework